Bakanlık CHP’li belediyeye tabiat parkını teslim etmiyor

Bakanlığın "devrediyoruz" diye duyurduğu park, belediye AKP'den CHP’ye geçince teslim edilmedi.

Bakanlık CHP’li belediyeye tabiat parkını teslim etmiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaklaşık 10 milyon lira harcayarak Kırşehir’de yaptığı Aşıkpaşa Tabiat Parkı, devir anlaşmasına rağmen CHP’nin AKP’den aldığı Kırşehir Belediyesi’ne verilmedi. CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘Bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal ettiğini bildirdi. Seçimi kaybedince fikirlerini değiştirdiler sanırım’ diye konuştu.

Kırşehir’de 2010 yılında Tabiat Parkı ilan edilen bin 300 dekarlık alanın, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırşehir Belediye Başkanlığı’na devredileceği duyurulmuştu.

Resmi sosyal medya hesabından “Doğa Koruma ve Killi Parklar Genel Müdürlüğü’müz tarafından projelendirilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı Kırşehir Belediye Başkanlığı’mıza emanet ediyor ve işletmecilik hakkını devrediyoruz” diye duyurulan park, belediye AKP’den CHP’ye geçince teslim edilmedi.

SEÇİMİ KAYBEDİNCE VAZGEÇTİLER…

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Bakanlığın milyonlarca lira harcadığı Aşıkpaşa Tabiat Parkı, anlaşmaya göre yıllık 88 bin lira karşılığında belediyeye devredilecekti. 31 Mart seçimlerinde Kırşehir’i alan CHP’li Belediyesi Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilk taksit olarak yatırılması gereken 17 bin lirayı bakanlığa ödediklerini ancak parkın belediyeye teslim edilmediğini söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bakanlığın anlaşmaya uymadığını belirterek, “Böyle bir parkı vatandaşların hizmetine bir an önce sunmak için gereken parayı yatırdık. Ancak bakanlık gerekçesiz olarak anlaşmayı iptal ettiğini bildirdi. İptal kararı bize ulaştığı gün, AKP Milletvekili Mustafa Kendirli bana parkın son durumu ile ilgili sorular sordu. Bu çok manidar bir durum. Sanırım seçimi kaybedince parkı vermekten vazgeçtiler. Bu yapılan Kırşehir halkını cezalandırmaktır” diye konuştu.