Bakanlığın 'tetikçi' dediği Fuat Uğur yazılarına ara verdi

Bakanlığın “amacı tetikçilik” dediği Fuat Uğur'un köşesindeki yazılarına ara verildi.

Bakanlığın 'tetikçi' dediği Fuat Uğur yazılarına ara verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “amacının tetikçilik olduğunu” söylediği Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un izne çıktığı duyuruldu.

Uğur’un köşesinde bugün “Yazarımız yıllık izninin bir bölümünü kullandığından yazılarına 15 gün ara vermiştir. Okuyucularımıza duyururuz…” ifadeleri yer aldı.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 10 Eylül ve 12 Eylül 2019 tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank aleyhinde iki yazı yazmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı avukatları, Uğur’un “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Musafa Varank ne yapmak istiyor?” ve “Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli” başlıklı yazılar için noter kanalıyla tekzip metni göndermişti.

17 Eylül’de gönderilen tekzip geçen beş güne rağmen gazetede yayımlanmayınca Bakanlık, kendi internet sitesinde yayımlanmıştı.

Tekzip metninde özetle şu ifadeler yer almıştı:

“En temel gazetecilik ilkesi gereği basın meslek ahlakına sahip her gazeteci, iddialarını kaleme almadan önce muhataplarına sormakla mükelleftir. Buna rağmen eser sahibi Bakanlığın yetkili birimine ulaşarak doğru bilgiyi almak yerine, kamuoyunu müvekkilim aleyhine yönlendirmek ve kışkırtmak amacıyla, bilinçli, planlı ve taammüden yanlış ve iftira niteliğinde bilgiler ile yazısını hazırlamıştır.

Müfteri olarak tekzibimize özne olan kişinin bilgisizliği maalesef tekzibimizle giderilebilecek durumda da değildir. İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır. Bunun nedenlerinin kamuoyunun takdirinde olduğunu belirtiriz.”