Bakanlığın sağlıkta şiddete 'çözüm'ü: Haberler gizlensin!

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile hastanelerde yaşanan sağlık çalışanlara darp vakalarının gizlenmesini istediği belirtildi.

Bakanlığın sağlıkta şiddete 'çözüm'ü: Haberler gizlensin!

Uzun mesai saatleri ve güvencesizlikle birlikte bir de her an şiddet tehlikesi ile karşı karşıya olan sağlık çalışanları için Bakanlığın “gizleme” talimatı verdiği ortaya çıktı.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Sözcü‘ye konuşan Prof. Dr. Bingür Sönmez, 2018’de hastanelerde 10-12 bin şiddet olayının meydana geldiğini belirterek “Sağlık Bakanlığı genelge yayınladı, doktorların darp edilme haberlerinin gizlenmesini istedi. Halk duymayınca doktora saldırı olmuyor sanki” dedi. Sönmez sözkonusu genelgenin çok hatalı olduğunu belirtti.

“Doktorlar üzerindeki şiddet kabusu yüzünden 14 Mart Tıp Bayramı’nı gönlümüzce kutlayamıyoruz” diyen Sönmez, “Ne yazık ki bu konudaki şiddet artarak devam etmektedir. Savaşta bile dokunulmazlığı olan sağlık çalışanları günümüz Türkiye’sinde çok acıdır ki öldürülüyorlar. Hekim düşmanlığı bir toplumun ayıbıdır” ifadesini kullandı.

En çok şiddete uğrayanların ise hemşireler ve pratisyen hekimler olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Sağlıkta şiddetin bir başka utanç verici yönü ise ‘kız kardeş’ anlamına gelen hemşirelerin cinsel istismara uğramalarıdır.” dedi.