Bakanların kayyımdan aldıkları binlerce liralık hediyeleri bizzat seçtiği ortaya çıktı

Mardin'de kayyımın verdiği hediyeleri bakanların bizzat mağazaya gelerek seçtiği ortaya çıktı.

Bakanların kayyımdan aldıkları binlerce liralık hediyeleri bizzat seçtiği ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı kararıyla Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kayyım dönemine ilişkin Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere kente gelen bakanlara 570 bin TL değerinde hediye alındığını hatırlatmış ve bütün hediyelerin Ulaştırma Daire Başkanı Eyüp Balcı’nın oğlunun iş yeri olan Fırat Silver’den alındığını söylemişti.

Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında da bu iddiasını ayrıntılandırmış ve kayyımın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini, Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini bildirmişti.

Erdoğan ile bakanlara verilen hediyelerin satın alındığı ‘Fırat Silver’ adlı mağazanın İnstagram sayfasında yer alan fotoğraflar, binlerce liralık hediyelerin bizzat AKP’li isimler tarafından seçildiğini ortaya koydu.

Artı Gerçek‘te yer alan habere göre, mağazanın hesabında yer alan fotoğraflarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mağazaya uğradığı görülüyor.

Kayyımın, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler aldığı belirtiliyor.