Bakan Turhan'dan tuhaf sözler: Yeni imparatorluk kuracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çankırı'da konuşurken "Yeniden dirildik, kuruluyoruz, yeni imparatorluğumuzu kuracağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Bakan Turhan'dan tuhaf sözler: Yeni imparatorluk kuracağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Çankırı’da ziyaret ettiği Şabanözü Belediyesi’nin binası önünde konuşurken tuhaf ifadeler kullandı.

Osmanlı dönemine öykünen  Bakan Turhan, yeni bir “imparatorluk” hedefinden söz etti. “Zaman zaman bizi içimizden bölmüşler, parçalamışlar, beyliklere çevirmişler fakat yine toparlanıp dirilmişiz, imparatorluklar kurmuşuz.” diyen Turhan, “Yeniden dirildik, kuruluyoruz, yeni imparatorluğumuzu kuracağız inşallah. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım” diye konuştu.

“YAPMAZSAK BASKI OLUR”

Daha sonra sözü Kanal İstanbul projesine getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, bu proje ile elde edilecek birçok kazanım bulunduğunu öne sürüp bugün İstanbul Boğazı’nda bir geminin sahile vurduğunu hatırlattı.

“Burası bir uluslararası su yolu. Montrö bunun kurallarını belirlemiş. Tarafların hak ve hukukunu belirlemiş. Bizim burada hükümranlık haklarımız var. Burada kuralları biz koyuyoruz ama emniyetli ve güvenli şekilde uluslararası deniz trafiğine hizmet verebilmek için tahminimiz 25 bin civarında gemi ancak geçebilir. Şu anda 43 bin küsür geçti. Bu, her yıl artıyor” diyen Turhan, İstanbul Havalimanı’nın da ihtiyaç karşılanmadığı için yapıldığını belirterek, “Kanalı da bunun için yapıyoruz. Yapmazsak bu bizim üzerimizde baskı olur. Orada bekleyen gemiler, orada oluşan kazalar, gemilerden dolayı oluşabilecek deniz kirliliği, patlamalar veya kazalar bize zarar verecek. Bunun tedbirini almamız lazım. Bunun karşılığında da geçen gemiden karşılığını alacağız” ifadelerini kullandı.