Bakan Soylu: Bunu ilk kez söylüyorum, Ankara'da Cumhur İttifakı'na mağlubiyeti tattırmak için topyekün çullanıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Millet İttifakı'nın asıl hedefinin Ankara olduğunu öne sürerek "Bütün dünya ajanslarına 'Cumhur İttifakı Ankara'da kaybetti.' diye, onların ve terör örgütlerinin iştahını kabartacak bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar." dedi.

Bakan Soylu: Bunu ilk kez söylüyorum, Ankara'da Cumhur İttifakı'na mağlubiyeti tattırmak için topyekün çullanıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçim çalışmaları kapsamında özellikle ‘Cumhur İttifakı’nın oyunun geride olduğu belirtilen Ankara’da Tayyip Erdoğan’la birlikte mekik dokumaya devam ediyor.

Bakan Soylu, Altındağ’daki Şair Baki Kültür Merkezi’nde “Gençlerle Buluşma” isimli programda konuştu. ‘Millet İttifakı’na yüklenen Soylu, bu ittifakın “Cumhur İttifakı’nın karşısında kurulmuş ‘şer ittifakı’ olduğu ve alenen terörle yan yana durduğunu, üç kuruşluk oy için, iki tane belediye başkanlığı için teröre moral verdiğini ve borazanlığını yaptığını” savunarak, şunları söyledi:

Bugün bir araya geldik çünkü bugün Türkiye’de partilerin çok ötesinde bir mücadele vardır. Bugün seçimin tarafları şu veya bu parti değildir. 31 Mart yerel seçimi, bu milletin istikrarını, refahını, huzurunu, kardeşliğini dert eden evlatları ile bunlardan rahatsız olanların, PKK’yı, FETÖ’yü, DHKP-C’yi kendine yoldaş edinenlerin arasında geçecek seçimdir. Çok net ve açık.

‘BUNLARIN HEDEFİ ANKARA’DIR’

Bunların hedefleri Ankara’dır. Bu kadar net ve açık. Bunu ilk kez söylüyorum. Ankara’da bu mağlubiyeti Cumhur İttifakı’na tattırmak için topyekün çullanıyorlar. Her türlü bel altı muameleyi burada gerçekleştirebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bütün dünya ajanslarına ‘Cumhur İttifakı Ankara’da kaybetti.’ diye, onların ve terör örgütlerinin iştahını kabartacak bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. HDP ile kol kola giriyorlar. Biz ne güzel açık açık AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi bir araya geldik, salonlarda toplantı yapıyoruz. Madem HDP’den PKK’dan bu kadar destek alıyorsunuz, Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu oturun onlarla beraber bizim yaptığımız gibi millete açık, şeffaf toplantılar yapın da boyunuzun ölçüsünü görelim.”