Bakan Selçuk'tan 'kıdem tazminatı' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, kıdem tazminatı düzenlemesinde tüm tarafları mutlu edecek bir çözüm bulacaklarını söyledi.

Bakan Selçuk'tan 'kıdem tazminatı' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kıdem tazminatı düzenlemesi ile ilgili, “Tüm sosyal tarafların da uzlaşısıyla, her tarafın müsterih olacağı ve ülkemizin, işverenimizin, çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın faydasına olacak, herkesin mutlu olacağı bir düzenlemeyi, çözümü bulacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Bakan Selçuk, Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar’ konulu uluslararası konferansa katıldı. Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, Yeni Ekonomi Program’da yer alan ve tartışmalara neden olan kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Son açıklanan yapısal dönüşüm adımları çerçevesinde de çalışmalarımızı başlattık. Burada en çok önem verdiğimiz husus, tüm tarafların görüşlerinin ve değerlendirmelerinin bu sürece dahil edilecek olması. Dolayısıyla tüm sosyal tarafların da uzlaşısıyla, her tarafın müsterih olacağı ve ülkemizin, işverenimizin, çalışanlarımızın ve çalışma hayatımızın faydasına olacak, herkesin mutlu olacağı bir düzenlemeyi, çözümü bulacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim” (DHA)