Bakan Selçuk’tan 'Doğa Koleji' açıklaması

Doğa Koleji ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğrenci ile her türlü hazırlığım var ondan rahatım. Tüm özel sektörleri davet ettik konuştuk. Biz şu şu şartlarda bunu yapabiliriz. Bu ülkenin bir problemi. Özel öğretim sektörü yara almasın isteriz. Destek veririz.' dediler" dedi.

Bakan Selçuk’tan 'Doğa Koleji' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji ile ilgili CNN TÜRK canlı yayınında ‘Gündem Özel‘ programında açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili veli temsilcileriyle görüştüğünü ifade eden Bakan Selçuk, “Burada şöyle bir şey var. Toplumun milli eğitim çözüm bulsun vb. MEB’in yetkisi görevi nedir. Göreve davet ediyorsunuz ya. Ben de göreve geldim. Görevim belli kuralların 3 kez tekrarlanması durumunda kurumun kapatılması” dedi.

“ÖZEL SEKTÖRÜ ÇAĞIRDIK KONUŞTUK”

Bakan Selçuk, “Diyelim ki ben 3 ay önce burayı kapattım. burada 2000’den fazla idari personel, 400’den fazla öğretmen var. Yazık değil mi? Öğrenci ile her türlü hazırlığım var ya ondan rahatım. Dedik ki en kolay şartlarda benim bu okuldaki öğrencilerimi nereye, nasıl , hangi şartlarla yerleştiririz?

Öğrenci ile ilgili her türlü hazırlığım var ya ondan rahatım. Tüm özel sektörleri davet ettik. Dedik ki en kolay, en basit şartlarda benim bu okuldaki öğrencilerimi nereye, nasıl, hangi şartlarla yerleştiririz? Tüm bunları oturduk konuştuk ve çok net cevaplar aldık. Dediler ki ‘Biz şu şu şartlarda bunu yapabiliriz. Bu ülkenin bir problemi. Özel öğretim sektörü yara almasın isteriz. Destek veririz.’ dediler.” ifadelerini kullandı.