Bakan Pakdemirli'den açıklama: Korkulacak birşey yok, Orman Genel Müdürlüğü'müz dünyada açık ara birinci...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Dalaman'da başlayıp büyüyen orman yangınına ilişkin yaptığı açıklamasında, 'Korktuğumuz gibi'kontrol altında' diyebiliriz" ifadelerini kullandı

Bakan Pakdemirli'den açıklama: Korkulacak birşey yok, Orman Genel Müdürlüğü'müz dünyada açık ara birinci...

Muğla Dalaman’da başlayan ve 18 saat boyunca söndürülemeyen orman yangınıyla ilgili son bilgileri, saat 08.15 sıralarında yangın bölgesinde kameraların karşısına çıkan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verdi

Bakan Pakdemirli şunları söyledi:

“İlk tespitlere göre zirai tarladan çıkan bir yangın. Göcek ve bunun aşağı mahalleleri olan Kepez ve Taşbaşı mahallelerinde ilerlemeler dün itibariyle devam etti. Tedbir amaçlı boşaltılan mahallelere vatandaşlarımızın geri dönüşleri başladı.

Büyüklük itibarıyla çok büyük değil ama yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye alındı ve tüm kurumlar çok güzel bir çalışma yaptı. DSİ, Karayolları ve yerel belediyelerle birlikte çok güzel bir çalışma gerçekleştirildi. 350 hektarlık bir alandan bahsediliyor ki çalışmalar sonucu netleşecek. Türkiye’nin en büyük orman yangının 17 bin hektarlık olduğunu hatırlatmak isterim.

Helikopter ile havadan baktık, yangındaki durum korktuğumuz gibi değil, korkutucu olan yerleşim yerlerini tehdit etmesiydi.

Sıcaklık, nem ve rüzgar dün yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oldu. Bu saat itibarıyla ise, rahat konuşuyoruz ve bunu görünmez kahramanlarımıza borçluyuz… Geçen yıldan bu yana yangınlara müdahaleler ile ilgili önemli bir performans yükselişimiz var. Orman Genel Müdürlüğü’müz yangına müdahalede dünyada açık ara birinci. Tek derdimiz bir ağaç az yansın. Yangın şu saat itibarıyla kontrol altında. Tam söndürüldü diyemem kontrol altında.”