Bakan Pakdemirli: Çarşıdaki yangın şimdilik sona erdi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Vatandaşımız tanzim satış noktalarındaki fiyatlardan son derece memnun. Şimdilik 'Çarşıdaki yangın sona ermiştir' diyebiliriz" iddiasında bulundu.

Bakan Pakdemirli: Çarşıdaki yangın şimdilik sona erdi

İstanbul ve Ankara’nın farklı yerlerinde kurulan tanzim satış noktaları hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli “Vatandaşımız tanzim satış noktalarındaki fiyatlardan son derece memnun. Şimdilik ‘Çarşıdaki yangın sona ermiştir’ diyebiliriz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören’de kurulan tanzim satış çadırını ziyaret ederek, tanzim satışların ilk gününde vatandaşlarla bir araya gelen Pakdemirli, “havalar iyileştikçe fiyatların daha da düşeceğini” öne sürdü.

Pakdemirli, vatandaşların tanzim satışların ne kadar süreceğine yönelik sorusu üzerine, “İhtiyaç olduğu sürece devam edecek, gerekirse kalıcı yaparız.” dedi.

“4 gün içinde bu organizasyonu gerçekleştirdik.” diyen Pakdemirli, “Tarım Kredi Kooperatifleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ile Hazine ve Maliye bakanlıklarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu organizasyon üreticiye karşı yapılmadı. Üreticide zaten 3 lira olan malı buralara getirdiğimiz zaman 8-9 liralara yiyorduk. Sistemde çok sayıda aracı var. Tedarik sistemindeki aracıları geçici olarak baypas ettik.” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİLİK ÇARŞIDAKİ YANGIN SONA ERDİ”

Tanzim satış çadırında domatesin 3 lira, patlıcanın 4,5 lira, biberin 6 lira, soğan ve patatesin de 2’şer liradan satışa sunulduğuna dikkati çeken Pakdemirli, vatandaşın da bu fiyatlardan son derece memnun olduğunu iddia etti. Pakdemirli, “Şimdilik ‘Çarşıdaki yangın sona ermiştir’ diyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, havaların ısınmasıyla domatesin pazarda da 2 liraya kadar ineceğine işaret ederek, “Soğan, patates düşük fiyatlarla satılacak. Vatandaşa destek olup, cüzdanındaki meyve sebze payını azaltmak için 4 gün içinde bu organizasyonu gerçekleştirdik. İhtiyaç görüldüğü sürece diğer illerde de bu yapılır.” ifadesini kullandı.