Bakan Pakdemirli utanmadı, orman yangınlarıyla ilgili tepki gösterenlere 'klavye silahşörleri' dedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum" dedi.

Bakan Pakdemirli utanmadı, orman yangınlarıyla ilgili tepki gösterenlere 'klavye silahşörleri' dedi

İzmir’de 3 gündür devam eden ve yol açtığı ormanlık alan kayıpları yüzlerce futbol sahası büyüklüğüyle ifade edilen yangınlarla ilgili tepkilerin odağındaki Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “son durum”u açıkladı.

2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı’da çıkan yangını kontrol altına almayı başardıklarını söyleyen Bakan Pakdemirli, pişkinliği de elden bırakmayıp sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlara yüklendi. Pakdemirli, “Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum.” dedi.

Pakdemirli şöyle konuştu:

“Zaman bazı yerlerde parlamalar olabilecektir. Bu saat itibariyle söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacaktır ve akabinde diğer işlemlere geçilecektir. 2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı’da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor.

Üzülerek görüyorum ki yangın fırsatçıları var, bunların bir kısmına ben klavye silahşorları diyorum. Yangının ne olduğunu bilmeden hayatlarında bir defa buraya gelmeyen, bu işi siyasal, kişisel ranta çevirmeye çalışan insanlar var.”