Bakan Pakdemirli: İzmir kocaman bir şirket, aslında biz şehre CEO seçiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir'de katıldığı seçim toplantısında ''İzmir kocaman büyük bir şirket, büyük bir bilançosu var. Aslında biz şehre bir CEO seçiyoruz.'' sözlerine yer verdi.

Bakan Pakdemirli: İzmir kocaman bir şirket, aslında biz şehre CEO seçiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de AKP Karabağlar Belediye Başkan adayı Bilal Doğan’ın proje tanıtım toplantısına katıldı.

Pakdemirli, burada yaptığı konuşmasında “Türkiye’nin bir beka problemi var mıdır? Vardır. Türkiye sürekli olarak istikrarsızlaştırılmak isteniyor. Ve bu istikrarsızlaştırmada Türkiye sistematik olarak bu işe maruz bırakılmak isteniyor” sözlerine yer verdi.

Büyük dayısının İstiklal Mücadelesi’nde Atatürk’ün yanına gittiğini ve daha sonra hastalandığı için geri döndüğünü söyleyen Pakdemirli, “Geriye döndü ama cephede verem olmuştu. Geldi ve seçimlerde oy kullandı. Kalıbımı basarım ki CHP’ye oy verdi. Ama CHP o günkü CHP değil. CHP artık tamamen kendini kaybetmiş, değişik bir parti. Terör örgütleri ile ortaklık kuran bir parti. Yani CHP artık Atatürk’ün kurduğu parti değil. Bunu tüm teşkilatımız İzmirliye anlatmalı. Milli Mücadele’deki CHP olmadığını anlatmamız gerekiyor çünkü İzmir’in belli kalıpsal davranış şekilleri var. Bu davranış şekillerinden İzmirliyi mutlaka vazgeçirmemiz gerekiyor” dedi.

‘İçim hiç rahat değil’

İzmir’de yaşamaktan dolayı mutsuz olduğunu söyleyen Pakdemirli, “Şehrin çarpık yapısı, kirli havasından dolayı mutsuz oluyordum. Daha sonra kendimi siyasetin içinde buldum ve Ankara’ya gittim. Ama Ankara’ya gidip de İzmir’e bakmayanlardan değilim. İzmir için mücadelem sonuna kadar devam edecek. İzmir çok daha iyisini hak ediyor. Ben İzmir aşığı olan biriyim. İşim bitince tekrar buraya döneceğim ama tekrar buraya dönmekle ilgili Nihat Zeybekci başkanım aday olmadan öce kafamda soru işareti vardı. Acaba İzmir’e dönsem mi, acaba çocuklarım İzmir’de iş ve aş edinebilir mi? Acaba çocuklarıma İzmir’de doğru bir kariyer sunabilir miyim? Evet, ben dönerim ama çocuklarım başka şehirlerde mi olacak? Hep bunları düşünüyordum, şimdi içim rahat. Nihat Zeybekci başkanım belediye başkanı olacak, İzmir’in iş ve aş problemini 2 yıldan daha az bir sürede halledecek” ifadelerinde bulundu.

‘İzmir kocaman bir şirket’

Pakdemirli İzmir’i ‘kocaman bir şirket’e benzeterek şu sözlere yer verdi:

“İzmir kocaman büyük bir şirket, büyük bir bilançosu var. Bu bilançoları da yönetirken, ‘Benim borcum yok, benim bilanço çok sağlıklı’ deme lüksümüz yok. Bankacılık da yaptım, tembel bilanço denilen bir şey var. Yani kasanızda paranız var ama harcamıyorsunuz, yatırım yapmıyorsunuz. Şehrin yarınına yatırım yapmıyorsunuz? Bu CEO da insana dokunmayı bilecek. Başkan adayımız, hem çok iyi bir iş adamı, hem parayı yönetmeyi biliyor. Mayıs ayında bizim hanım doğum yapacak. 2100 yılına göre bir plan ve program yapmamız lazım. Bu çocuklarımız nerede yaşayacak? Uzun vadeli düşünüp plan yapmamız lazım. Turizm ile ilgili rakamların bu kadar dramatik olduğunu bilmiyordum. Bizim Anlatya’dan aşağı kalır yanımız yok ki ama neden fotoğraf karesi 30 yıl öncekiyle aynı? 31 Mart akşamı oyumu kullandıktan sonra Konak Meydanı’na doğru gideceğim. Zeybek oynamayı bilmiyorum ama hep birlikte 31 Mart akşamı zeybek oynamaya var mısınız”