Bakan Pakdemirli: AKP gelmiş, memlekete bereket gelmiş

Tarım Bakanı Pakdemirli, "Yani AK Parti gelmiş, memlekete bereket gelmiş" diye konuştu.

Bakan Pakdemirli: AKP gelmiş, memlekete bereket gelmiş

Geçtiğimiz hafta “Küçükbaş hayvan varlığına bakıyorum, tüm sığır varlığında Avrupa Birliğinde birinci sıradayız.” açıklamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu kez “AKP gelmiş, memlekete bereket gelmiş” diye konuştu.

“Türkiye, tarımda Avrupa’da 1. sıraya, dünyada 7. sıraya yükseldi” diye konuşan Tarım Bakanı Pakdemirli, “Yani AK Parti gelmiş, memlekete bereket gelmiş” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP proje tanıtım toplantısında, Tarım ve Orman bakanlıklarının birleşmesiyle işlerin yoğunlaştığını belirterek, “Türkiye tarımda Avrupa’da 1., dünyada 7. sırada. Bu başarı sizlerin başarısı, destek bizden çalışmak sizden, kendi başarınızı alkışlayın” diye konuştu.

Pakdemirli, “Küçükbaş hayvan varlığında Avrupa’da 1. sıradayız. Süt sığırı varlığında da. Büyükbaş hayvan varlığında Fransa’dan sonra 2.. 2022’ye doğru inşallah tekrar hayvan ihraç eder bir ülke haline geliyor olacağız. Tarımsal üretim ve desteklerimiz AK Parti döneminde 8 kat artmış. Bitkisel üretimimiz yüzde 25, yüzde 80 büyük ve küçükbaş hayvan üretimi artmış. Et üretimimiz yüzde 160, süt yüzde 163, tavuk yüzde 207, yumurta yüzde 67, bal yüzde 45 artmış. Yani AK Parti gelmiş, memlekete bereket gelmiş.” ifadelerini kullandı.