Bakan Kurum’dan Boğaziçi Kanunu açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, Boğaziçi Kanunu ile ilgili olarak, "Yapılması düşünülen düzenlemede Boğaziçi kesinlikle imara açılmamaktadır. Bu düzenlemeye ilişkin yetki Meclisimizdedir " dedi.

Bakan Kurum’dan Boğaziçi Kanunu açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Boğaziçi Kanunu ile ilgili olarak, “Yapılması düşünülen düzenlemede Boğaziçi kesinlikle imara açılmamaktadır.” diyerek, “Aksine tarihi, doğal dokusu ve silüetini koruyacak, yeşil alanları artıracak, boğazda kaçak yapılaşmayla mücadele edecek önemli adımların atılacağı düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeye ilişkin yetki Meclisimizdedir.” ifadelerini kullandı.

Kurum, 1 Kasım’da yaptığı açıklamada İstanbul Boğazı’na ilişkin kanun tasarısı hakkında, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkisini almak gibi bir durum söz konusu değildir. Zaten şuanda yetki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir. Bu yasaya ilişkin talepler uzun zamandır gelmekteydi. Boğazı imara açma veya İBB’nin olmayan yetkilerini alma söz konusu değildir” ifadelerini kullanmıştı.