Bakan Kurum'dan 'Boğaziçi' açıklaması: Yetki Cumhurbaşkanımızdadır

Bakan Kurum, Boğaziçi'nin imarıyla ilgili yetkinin Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumlara verilme çalışmasına ilişkin "Kimsenin elinden olmayan yetkisini almak söz konusu değildir." açıklaması yaptı.

Bakan Kurum'dan 'Boğaziçi' açıklaması: Yetki Cumhurbaşkanımızdadır

İstanbul Boğazı ile ilgili planlama, izin ve denetim yetkilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulacak kurullara devredilmesi için çalışma başlatıldığı belirtilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmayla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, Boğaziçi’nin imarı ve denetimiyle ilgili İBB’nin zaten bir yetkisinin olmadığını öne sürdü, “Kimsenin elinden olmayan yetkisini almak söz konusu değildir.” dedi.

“Boğaziçi Kanunu ile ilgili çalışma söz konusu. Meclisimiz bu çalışmayı yürütüyor. Sahada belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda önlemlerimiz oldu.” diyen Kurum, “Boğaziçi’nde imar yapma yetkisi İBB’de değildir. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün teklifi ve Bakanlığımızın uygun görüşü ile Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu’ndadır. Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Boğazımıza nazır 4 belediyemizde çok daha iyi noktalara çekecek çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu çalışma söz konusudur.” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının “tarihi yapıları korumak” olduğunu öne süren Kurum, sözlerini “Öneri ya da kanun şu an için yok. Kimsenin elinden olmayan yetkisini almak söz konusu değildir.” diye bitirdi.