Bakan Kurum: Yıkılan binanın etrafındaki riskli 8 bina yıkılacak, süreç TOKİ eliyle yürütülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binaya ilişkin "Yıkılan binanın etrafındaki riskli 8 bina süreç içinde yıkılacak.'' açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum: Yıkılan binanın etrafındaki riskli 8 bina yıkılacak, süreç TOKİ eliyle yürütülecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken binaya ilişkin “Yıkılan binanın etrafındaki riskli 8 bina süreç içinde yıkılacak.” açıklamasında bulundu.

Bakan Murat Kurum, Kartal’da yıkılan ve 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan binaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, şu sözlere yer verdi:

”Yıkılan binanın etrafındaki 10 apartmanımızda risk analizi yaptık. Bu analiz çerçevesinde 8 bina riskli. Bu 8 binanın hak sahipleri ile az önce görüştük. Bu binaları da süreç içerisinde yıkacağımızı ve alanının tamamında bir kentsel dönüşüm projesi yapacağımızı kendilerine ilettik. Bu süreçte Bakanlık olarak hem kira desteği hem de yapımla alakalı Bakanlığımıza bağlı TOKİ eliyle süreci yürüteceğiz. Yunus Apartmanı’nın yıkımına bugün başlayacağız.”

”Riskli bina tespiti yaptığımız her binayı, yıkılması gerekiyorsa yıkacağız, güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendirilmesi noktasında uyarılarda bulunacağız. Tüm milletimize buradan çağrı yapmak istiyorum, riskli binaları varsa bunların tespitlerini yapsınlar. Devletimiz, Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde gerekli her türlü desteği zaten yapıyor, yapmaya da devam edecek.”