Bakan Kurum: Salda Gölü'ne ziyaretçi sayısı inşallah 2 milyona ulaşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, barındırdığı endemik türler nedeniyle koruma altında olan Salda Gölü'ne ziyaretçi sayısının 2 milyona ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Kurum: Salda Gölü'ne ziyaretçi sayısı inşallah 2 milyona ulaşacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1. Derece Doğal Sit Alanı olan ve birçok endemik bitki ve kuş türünü barındıran Salda Gölü’ne ilişkin “Biz özel koruma çevre alanı ilan ettik. Etrafını çitlerle çevirdik. Oraya otopark yaptık. Ziyaretçi sayısı inşallah 2 milyona ulaşacak.” sözlerine yer verdi.

CNN TÜRK’te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılan Bakan Murat Kurum’un Burdur’da yer alan Salda Gölü’ne ilişkin açıklamaları şöyle:

“Salda çok güzel bir gölümüz bir doğa harikası 295 metre derinliği var. Bembeyaz da bir kumsalı var. Geçen sene buraya ilişkin şikayetler geldi. Turistler araçlarını oranın dibine kadar sokuyorlar. Orayı biz korumak zorundayız. Bu göl nasıl korunacak? Dolayısıyla biz özel koruma çevre alanı ilan ettik. Etrafını çitlerle çevirdik. Oraya otopark yaptık… Ziyaretçi sayısı inşallah 2 milyona ulaşacak.”