Bakan Kasapoğlu İzlanda'ya özel uçakla uçtu, Hakan Çelik'i de yanında götürdü

İzlanda'da A Milli Takım'a uygulanan muamelenin ardından maçı stadda izleme kararı alan Spor Bakanı Kasapoğlu'nun beraberindeki gazetecilerle tarifeli uçak yerine devletin uçağı ile gitmesi tepkilere neden oldu.

Bakan Kasapoğlu İzlanda'ya özel uçakla uçtu, Hakan Çelik'i de yanında götürdü

A Milli Takım kafilesinin EURO 2020 H grubu elemeleri için gittiği İzlanda’da ülkeye girişte uzun süre bekletildiği haberleri Türkiye İzlanda’ya nota verirken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da maçı izlemek üzere İzlanda’ya gideceğini duyurmuştu.

Kasapoğlu’nun, beraberindeki gazetecilerle, tarifeli uçakla değil de devletin uçağı ile gitmesi tepkilere neden oldu. Söz konusu olay iktidara yakın gazeteci Hakan Çelik’in Twitter paylaşımıyla ortaya çıktı.

Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Çelik, paylaşımında devletin VIP uçak filosundan olduğu görülen bir uçağın yer aldığı fotoğrafı paylaşırken “A Milli Takımımıza destek için Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile İzlanda’ya gidiyoruz.” dedi ve Bakan Kasapoğlu’nun hesabını etiketledi.

Kamu kaynaklarının bu şekilde çarçur edilmesi büyük tepkiye neden olurken, Hakan Çelik’e de uçakta yer verilmesi yandaşlığının ‘ödül’süz kalmadığını gösterdi.

https://twitter.com/hakanchelik/status/1138216681036242946

Çelik’in paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki geldi: