Bakan Dönmez açıkladı: Doğalgaz aslında yüzde 59 ucuzmuş!

Bakan Dönmez, fahiş noktalara ulaşan doğalgaz fiyatlarıyla ilgili duyanları şaşırtacak bir açıklama yaptı. Dönmez, fiyatların olması gerekenden yüzde 59 oranında daha ucuz olduğunu söyledi.

Bakan Dönmez açıkladı: Doğalgaz aslında yüzde 59 ucuzmuş!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, soğuk havaların kendini hissetirmeye başlamasıyla birlikte vatandaşların doğalgaz faturasını kara kara düşündüğü şu günlerde ağızları açık bırakacak bir açıklama yaptı.

Bakan Dönmez, doğalgazın döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 59 oranında daha ucuz olduğunu ileri sürdü.

Tekin’in “Doğalgaza yapılan zamlardan vazgeçecek misiniz? En yüksek KDV oranının doğalgaz gibi temel bir ihtiyaçtan karşılanıyor olmasını adil buluyor musunuz?” sorularına yanıt veren Bakan Dönmez, “doğalgazın enflasyon oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 15, döviz kurundaki değişim oranları dikkate alındığında ise olması gerekenden yüzde 59 oranında daha ucuz olduğu görülmektedir” dedi.

CHP’li Tekin, Bakan Dönmez’in verdiği yanıta gözlerinin inanamadığını belirterek, “Yanıtı birkaç defa daha okudum. Bunda bir yanlışlık olmalı dedim. Bırakın indirim yapmayı, olması gerekenden daha ucuza doğalgaz aldığımızı söylemesine şaşırıp kaldım. Fatura yüksek gelmesin diye evin tek odasına sıkışıp, battaniyelerle oturan vatandaşlar gözümün önüne geldi” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da doğalgaz faturasını ödeyemediği için gazı kesilen 493 bin konut bulunduğunu anımsatan CHP’li Tekin, “Maliyette en ufak bir artış olduğunda fazlasıyla fiyatlara yansıtanlar, düşüşler olduğunda neden görmezden geliyorlar anlamak mümkün değil! Doğalgazdan yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Yetmiyor ÖTV alınıyor. Toplamına baktığımızda doğal gaz fiyatının yüzde 25’e yakınını vergiler oluşturuyor” diye konuştu.