Bakan Çavuşoğlu: Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlığa Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan bir ismin imam hatip mezunu olması ile ilgili "Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu: Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar’i kabul etti. Çavuşoğlu, basın toplantısında S-400’e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

S-400 tesliminin erteleneceği yönündeki iddialara yanıt veren Çavuşoğlu, “Erteleme veya durdurma gündemde değil. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım?” dedi. Çavuşoğlu konuyla ilgili sözlerinin devamında “Bu önşartlarla bir yere varmak mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir. Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir mutabakat olması lazım ki çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir.” dedi.

“HERŞEY BERBAT OLABİLİR”

Bakan Çavuşoğlu, İdlib’deki son gelişmelerle  ilgili de “Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım.” diye konuştu.

“3 DİLİ BENDEN DAHA İYİ BİLİYOR”

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Devlet Personel Başkanlığı Uzmanı iken Dışişleri Bakanlığına Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan Bekir Gezer’in imam hatip lisesi mezunu olması ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtladı.

“Benim bakanlığımda imam hatipten mezun çalışan var. Ayrıca Bekir Bey’in yaptığı görevlere baktığımızda tecrübeli bir arkadaşımız.” diyen Çavuşoğlu, “Eğitimine baktığımızda 2 üniversite mezunu. 3 tane dili benden daha iyi biliyor. Bakanlığımda çalışan diplomat arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bizim diplomatlarımız dünyanın en başarılı diplomatlarıdır.” ifadelerini kullandı.