Bahçeli'nin 'tek seçim' önerisi sonrası çalışma başlatıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da ilçe başkanlarını belirlesin" teklifi için çalışmalara başlandı.

Bahçeli'nin 'tek seçim' önerisi sonrası çalışma başlatıldı

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin haberine göre, Bahçeli’nin Büyükşehir yasasıyla ilgili önerisinin AKP ile MHP arasında oluşturulan milli mutabakat komisyon çalışmalarında gündeme geldiği öğrenildi.

Habere göre AKP ve MHP kurmaylarının Büyükşehir yasasıyla ilgili çalışmalarını önümüzdeki günlerde tamamlaması bekleniyor. Çalışmalarını tamamlamasının ardından AKP ve MHP, diğer partilerin de kapılarını çalacak. Seçim ve siyasi partiler kanunun yeniden inceleneceğine ve ona göre bir yol haritası belirleneceğine dikkat çeken MHP kurmayları, “ilçelerle Büyükşehir belediyesi arasında uyumu ve ahengi sağlamak açısından bu düzenlemeyi yapmak gerekir. İlçe belediyeleri ile Büyükşehrin uyumlu olarak çalışması, başarılı bir şekilde hizmet etmesi açısından, yerel yönetimlerde de bir reform yapmamız gerekiyor” dedi.

Kurmaylar, “Önümüzdeki süreçte yine bu konuda gerek AKP ile gerekse de diğer siyasi partilerle bir araya gelinecek. Meclis’ten bu düzenlemenin geçirilmesi gerekir” dedi.