Bahçeli'den sokak tehdidi: Demir yumruğu kafanıza yersiniz

MHP Genel Başkanı, " Sandıkta bulamadığını sokakta bulmaya çalışanlar biliniz ki, milletin demir yumruğunu kafasına yer." dedi.

Bahçeli'den sokak tehdidi: Demir yumruğu kafanıza yersiniz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin yayın organı Türkgün isimli gazeteye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli’nin gazetede günlere yayılan bir şekilde yayınlanan röportajının bugünkü kısmında yer alan bölümüne göre MHP lideri, erken seçim tartışmaları için “Erken seçim talepleri yanlıştır. Parti olarak seçimin zamanında yapılması kararındayız. Bundan da taviz vermeyiz. AK Parti de aynı karar ve duruşu görmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Herkes hesabını 2023’e göre yapsın. Milletimiz seçimlerden yorulmuştur” dedi.

Bahçeli, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye yönetimi ile görüşme konusu için “Esad suçludur, katildir, kendi halkına ölüm saçmıştır. Direkt görüşme ve temas onun yaptıklarını meşrulaştırır, ama farklı kanallardan Suriye Arap Cumhuriyet’iyle, Suriye halkıyla görüşmek, konuşmak ve anlaşmak mümkündür. Diplomasi çok boyutlu olmalıdır. Aktif ve çözüm odaklı olmalıdır. Sahada kazandıklarımız, masalarda heba edilmemelidir.” diye konuştu.

“SİSTEME BASKI VE BASINÇ ARTIYOR”

MHP Genel Başkanı, AKP’ye ve başkanlık sistemine yönelik tepkilere karşı ise “Demokrasi dışı arayışlar son bulmadı. Sokaklardan medet uman sorumsuz ve soysuz gruplarda ıslah hali görülmüyor. Ülkemizde yaşanan intiharları bile toplumsal ve siyasal tepkiye dönüştürme çabaları gözlemleniyor. Sistem üzerindeki baskı ve basınç artıyor. Gezi olaylarının bile mumla aranacağını iddia eden hainler ortalıkta cirit atıyor. Tehlikeli bir arayış var. Vahim olaylara sahne olan ülkelerin hepsi birbirine benziyor. Ekonomik sorunlar, adaletsizlik, eşitsizlik, demokrasi ayıpları hepsinin ortak motivasyonu. Türkiye’yi bu şablona uydurmak isteyenlerin başını da CHP çekiyor. Sandıkta bulamadığını sokakta bulmaya çalışanlar biliniz ki, milletin demir yumruğunu kafasına yer.” ifadelerini kullandı.