Bahçeli'den 'sistem eleştirilerine' tepki: Millete hakaret ve hıyanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Bahçeli'den 'sistem eleştirilerine' tepki: Millete hakaret ve hıyanettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli teşekkür ziyaretleri kapsamında gittiği Bilecik’in Söğüt ilçesinde konuştu.

‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik eleştirilere değinen Devlet Bahçeli, “Yeni hükümet sistemine yönelik yıpratma taktikleri beyhude bir gayrettir” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Cesaretimizi rahmetle yâd ettiğimiz ecdadımızdan alıyoruz. Aklımda hep Türkiye vardır. Hepinize teşekkür ediyorum, size güveniyorum. Yerimizde saymayacağız. Bir günümüz diğeri ile eşit olmayacak. Hedeflerimizin gerisine düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı’nın başarılı olması için çalışacağız. 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı’na verilen değeri göstermiştir. Türk milleti demokrasi dersi vermiştir. Toplam 233 belediye başkanlığının yönetimi partimize geçmiştir. Cumhur İttifakı ülke genelinde müstesna bir başarıya ulaşmıştır. Yeni bir hükümet sistemi ile ilgili doğan ihtiyaç değerli mutabakat ile sonlanmıştır. Ülkemiz Cumhuriyet dönemindeki üçüncü evresine geçmiştir. Bu yeni sistemde belirsizlikte yer yoktur. Eski sisteme dönülmesini isteyenler samimi, iyi niyetli değildir.”

‘SİSTEM TARTIŞMASI BİTMİŞTİR’

”Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hedef alan eleştiriler iyi iniyetli değildir. CHP Genel Başkanı En iyi sistem Amerika’da var oturalım konuşalım diyor. Sistem tartışmaları bitmiştir. CHP’nin Türkiye’yi yabancı ülkelerin gözüyle değerlendirmesi yozlaşmadır. CHP’nin taşeron sistemi alenileşmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi irade ile istikrarı buluşturmuş, hukuk ile demokrasiyi kuvvetlendirmiş tarih ile coğrafyayı uyandırmıştır.”

”Yeni hükümet sistemine yönelik yıpratma faaliyetleri beyhude bir çabadır. Aksayan tarafları tespit edilmişse ve düzeltilmesi gerekiyorsa gereği yapılacaktır. Samimi değerlendirmelere kayıtsız kalınmayacaktır. Türkiye 16 Nisan 2017’de büyük bir yönetim reformunu hayata geçirmiştir.”

”Milletin evet dediği bir yönetim sistemini karalamak, hatta günahkâr göstermek bizatihi millete hakaret ve hıyanettir. Geldiğimiz bugünkü aşamada, devlet çarkı emniyetle dönmektedir.”

”Türkiye boğuştuğu sorunları aşacak güçtedir. İç ve dış odakların ülkemize yönelik kumpasları tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bir kez daha püskürtülecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin ümididir. Kurucu ruha, kuruluş ve kurtuluş şuuruna tamamıyla uygundur.”

‘2023 HEDEFİNE TAŞ KOYAMAYACAKLAR’

”Tehditler artık işlemeyecektir. Tehlikeler mutlaka bertaraf edilecektir. Bir ve beraber olursak hiçbir karanlık ve kötü emel sahibi şirret emellerine muvaffak olamayacaktır. Yüreklerimiz toplu vurursa, zalimler imanla yükselen surumuzu aşamazlar. El birliği yaparsak, güç birliğiyle hareket edersek Türkiye’nin önünde hiçbir hain duramaz.”

”Cumhur İttifakı Ötüken’den Söğüt’e dalga dalga büyüyen muzaffer ahlaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kökü mazide olan parlak bir atidir. CHP’nin tezviratları boştur, ademe mahkumdur.”

”İplikçilerin ve siyasi bölücülerin çürük tezleri boşunadır, alçalmaya mecburdur. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’nin 2023 azmine taş koyamayacaklar. Söğüt misyonuyla geleceğinin vizyonunu çizen Türk milletinin yürüyüşünü durduramayacaklar.”

‘BELEDİYE  YANDAŞLIK DEMEK DEĞİLDİR’

”Belediye demek, akıl, ahlak ve adalet üçgeninde kul hakkını gözeten, emanete vefa gösteren, erdemli yönetime gövdesini yerleştiren adanmışlık ve inanmışlık demektir. Belediye yönetimlerini üstlendiğimiz hiçbir vatan köşesinde, kalp kırmayacağız, hiç kimseyi incitmeyeceğiz, kutuplaşmaya izin vermeyeceğiz. Hoca Ahmet Yesevi ne güzel de buyurmuş: ‘Kalp kırmak, Allah-ü Teala’yı incitmek demektir.’”

”Nitekim bu hususta hem titiz, hem de vicdani teyakkuz halinde olacağız. Ben değil, biz diyeceğiz. Ama biz içindeki sayısız beni görmezden gelmeyeceğiz. İnsanımızın ümitlerine dokunacağız, herkese samimiyet ve şefkat göstereceğiz. Belediye Başkanlarımız güçlerini koltuklarından değil, kalplerinden, kafalarından ve karakterlerinin asil vasıflarından alacaklar.”

”Makam tutkusuna kapılıp kişilik ve kimlik ölçülerinden kopmayacaklar. Mert olacaklar, namerde eyvallah etmeyecekler. Hukukun çizgisinden, helalin yolundan asla savrulmayacaklar.”

”Belediye; partizanlık, yandaşlık, yağcılık, yardakçılık, dar kadroculuk, beleşçilik, bencillik, beş yıllık saltanat, devletin malı deniz demek hiç değildir.”