Bahçeli'den İmamoğlu'na: Maksadı hizmet değildir, barış ve barıştırma söylemleri tehlikelidir

MHP lideri Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. İmamoğlu'nun 'üstüne vazife olmayan işlerle uğraştığını' belirten Bahçeli, "Barış ve barıştırma söylemleri tehlikelidir. Fitneyi selamlamaktır." dedi.

Bahçeli'den İmamoğlu'na: Maksadı hizmet değildir, barış ve barıştırma söylemleri tehlikelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili tartışmalara değinen Bahçeli, “Türk milleti aradığı sistemi cevherde bulup çıkarmasını bilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde hükümet krizleri yoktur, koalisyon çatlakları yok, güvenoyu virajları, vesayet ağları görülemeyecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin önünü açmıştır. Milli güvenliğimizle ilgili atik kararların alınmasını kolaylaştırmıştır. Yeni hükümet sistemiyle kalıcı siyasi istikrarın kilidi açılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla oturması, emekleme döneminden çıkarak olgunlaşma aşamasına geçmesi ana hedefimizdir.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘tarafsız cumhurbaşkanı’ çağrısını da eleştiren MHP lideri “CHP’ye göre Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış. Sayın Kılıçdaroğlu; biliyor ve inanıyorsan bize Cumhuriyet tarihinde tek bir tarafsız Cumhurbaşkanı söylesin. Devlet demek hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Her devlet ve siyaset adamı hukuka uymakla mükelleftir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet hayatında fiili uyumsuzluk ve uygunsuzluk devri sona ermiştir.” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI: SÖYLEMLERİ TEHLİKELİ…

Bahçeli konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı. “Genel Başkan’dan rol kapmak için fırsat gözleyen İBB Başkanı da boş zamanlarda makamına uğrarken, diğer zamanlarda vazife olmayan işlerle uğraşmaktadır.” diyen Bahçeli, “İstanbul’u halletmiş olacak ki Diyarbakır’a gitmek istediğini söyleyerek ‘Bu toplumu barıştırmamız lazım’ sözleriyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Hatta dilinin altındaki baklayı çıkarmış ve şöyle konuşmuştur: ‘Yarınlarda siyasetlerde başka alanlarda başarı elde edebilir miyim, İstanbul’daki başarımdır’. Maksat hizmet değildir. Herkes iyi bilmelidir ki bu toplumda, bu millette küslük, dargınlık olmadığı için barış ve barıştırma söylemleri tehlikelidir. Fitneyi selamlamaktır. Aynı zamanda şeytani bir üsluptur. Türk milleti asırlar boyunca varolagelmiş köklü bir kardeşliğin beşeri kıvanç ve onurudur. Yeni sistem olmuştur, yeni sistemin stratejisi Türk milletinin tamamını kucaklayacaktır. CHP’nin takoz hedefleri ters tepecektir.” ifadelerini kullandı.

AKP’YE ‘MERKEZ’ DESTEĞİ

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasını da destekleyen Bahçeli, “Merkez Bankası Başkanı görevden alınmasıyla başlayan tartışmaların kaos bekçilerinin ortaya çıktıkları görülmektedir. Merkez Bankası Başkanı hükümet tarafından ataması yapılan bir bürokrattır. Hiçbir bürokrat imtiyazlı değildir. Görevini yapan kalır, yapamayan gider. Merkez Bankası Başkanı’nı siper yapıp, ekonomide felaket tellallığı yapanlar utanmazlığını kaybetmişlerdir. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı başka bir şey, başkanının görevden alınması başka bir şeydir. Merkez Bankası Başkanı ayrıcalıklı değildir. Enflasyonla mücadele tekliyorsa, banka kendini gözden geçirmek zorundadır.” sözlerine yer verdi.