Bahçeli'den 'Erdoğan düşerse?' sorusuna 'iç savaş'lı yanıt!

MHP lideri Bahçeli, bir gazetecinin Bahçeli "Erdoğan düşerse Türkiye düşer mi?" sorusuna "Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar... " diyerek yanıt verdi.

Bahçeli'den 'Erdoğan düşerse?' sorusuna 'iç savaş'lı yanıt!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin takip eden gazeteciler için düzenlenen yemekli organizasyonda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın HDP’li Ahmet Türk’ü savunan açıklamalarına ilişkin  gelen soruya “Biz Bülent Arınç Bey’e saygı duyarız ama Bülent Arınç Bey’i kabulde zorlanıyoruz. Türkiye’yi sıkıntıya koyacak davranışlarda artık Bülent Arınç Bey bir kenara oturmalı ya Bursa’ya, ya Manisa’ya yerleşmeli.” dedi.

‘SUSAMAM’ ŞARKISI: RAP DİYE DARBE YAPMAYA HEVESLENENLER…

MHP lideri, bir grup müzisyenin bir araya gelerek yaptığı “Susamam” adlı şarkı için de “Ben her şeyi takip ederim. Paragraf paragraf orada ne amaçlandığını biliyorum. Eğer o rapi yeni yetişen nesil bütünüyle parça parça kabul ederse her parçayı yönlendiren çevre Türkiye’yi karma karışık hale getirirler. Rap adına Türkiye’de darbe yapmaya heveslenen insanlar türer. O rapi iyi okumak lazım. Yazacak başka şey mi bulamadılar. Haydi söylemede becerileri var, yazmadaki becerinin onlardan olduğu kanaatinde değilim. O kadar sosyolog, psikolog, sosyal ve ekonomik yönden birikimi olan insanlar o kavramları yan yana getiremez. Birileri hazırlamış vermiş. Sen de rap okuyorsun al oku demiş. Onlar çok tehlikeli şeyler. Bazıları sanat uğruna Türkiye’yi kurban etmeye çalışıyorlar. Onlara dikkat etmek lazım.” diye “yorum” yaptı.

KABİNE REVİZYONU: HER GÜN BAKAN MI DEĞİŞTİRECEĞİZ?

Bahçeli, kabinede bir revizyon olması gerekip gerekmediği konusunda da şöyle dedi:

“Ben uygun bulmuyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir yılı da çok az bir süre aşmıştır. Böyle bir ortamda yeni bir sistemi yerleştirmek için çaba sarf edileceği yerde, ‘Bakanlar Kurulu’nda şunlar değişsin’ gündemini taşırsanız muhalefet unsurları olarak, siz de ‘muhalefetin bu isteğine cevap veriyorum’ der iseniz iki yanlışı birlikte yaparsınız. Ne yapacağız her gün Bakan mı değiştireceğiz. Onun için kararlı olmak lazım. İki yanlıştan bir doğru çıkmıyorsa tek doğru üzerinde yürümekte yarar vardır. Bu kadar net. Ama bu bizim işimiz değil. Biz sözümüzü söylüyoruz. Buna karar verecek olan siyasi iktidardır. Yapar yapmaz onların bileceği iş.”

‘ERDOĞAN’ SORUSUNA: İÇ SAVAŞ NASIL ÇIKAR?

Bahçeli “Erdoğan düşerse Türkiye düşer mi?” sorusuna ise “iç savaş” ihtimalinden söz ederek yanıt verdi. Bahçeli, “Erdoğan düşerse demek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çökerse demektir. Ondan sonra ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz? İç savaş nasıl çıkar, karşılıklı olaylar nasıl olur, hangi parti ne yapar… Bugün için bizim söylemek istediğimiz şey Türkiye’nin normalleşmesi lazım. Türkiye üzerindeki kuşatmalar karşısında Türkiye’yi korumak lazım.” diye konuştu.