Bahçeli'den beklenen destek: Libya'ya asker göndermek beka meselesidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Erdoğan'ın Libya'ya asker gönderebiliriz sözlerine destek

Bahçeli'den beklenen destek: Libya'ya asker göndermek beka meselesidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında iç ve dış gelişmelerin seyrine dikkatle bakıldığında, Türk milletinin sabrı ve direncinin sınamadan geçtiğini iddia eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin karşısında inşa ve ihata edilmiş şer ve şiddet bloku hem kalabalık hem de karanlık mahiyettedir. İç siyasette artan tansiyonla birlikte uluslararası ilişkilerde yoğunlaşan gerilim ve yaptırım tehditleri ülkemizin içine alınmak istendiği kaotik yapıyı gözler önüne sermektedir.”

Bahçeli açıklamasında ayrıca AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk askeri Libya’ya gider mi?” şeklindeki soruya verdiği “Libya isterse Türkiye bunun kararını kendisi verir, kimseden izin almayız. Türkiye dışına asker gönderilmesi bakımından atılması gereken adımlarımız var. Libya’ya her türlü desteği vermeye hazırız” sözlerine destek çıktı.

Devlet Bahçeli, komşu coğrafyalarda emperyalist planlamaların Türkiye’yi stratejik ablukaya almaya çabalarında olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

“Libya’da Hafter isimli teröristin arkasında durup Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de sıkıştırmaya çalışanlar iyi niyetli değillerdir. Ülkemiz kuşatılmak istenmektedir. Libya’nın meşru ve tanınmış hükümetiyle Türkiye arasında yapılan ‘Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması’ zalimleri ve Türk düşmanlarını adeta felç etmiştir.”

Açıklamasında Libya’ya asker gönderme seçeneğinin mutlaka gündeme alınması gerektiği Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Tarih uyanırken, eski hakimiyet havzalarımızın anıları dirilmektedir. Gönül, inanç ve kültür coğrafyalarımızın Türk milletine çağrısı günden güne artmaktadır. Bu çağrıya sessiz ve seyirci kalmak akıl dışılıktır. Libya ve Suriye’deki krizlere tepkisiz ve hareketsiz kalındığı takdirde jeopolitik riskler ithal edilmiş olacak, Anadolu coğrafyası tehlikeye atılacaktır. İhtiyaç hasıl olursa Libya’ya asker göndermek aynı zamanda bir beka meselesi olup MHP’nin desteğini alacaktır.”

LA TESİS EYLEMLERİNİ HEDEF ALDI

Libya konusunda CHP’nin tavrını da eleştiren Bahçeli, “(Ne işimiz var Libya’da) diyen CHP’liler ve tufeyli iş birlikçileri ise Las Tesis eylemiyle dansa ve dalavereye hızla devam etmelidir” diyerek .

MHP Genel Başkanı Bahçeli ayrıca şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddetin dansla duracağını düşünenlerin hali acul ve acıklıdır. Lübnan, Libya, Suriye, Irak, İran, Cezayir, Sudan, Latin Amerika ülkeleriyle ve Avrupa ülkeleri huzursuzluğun pençesindeyken, Türkiye tarihi haklarını korkusuzca, kahramanca savunmalı, Anadolu’yu işgal planlarını kaynağında yok etmelidir. Küresel güçlerin taşeronluğuna talip olanlar, düştükleri taviz ve teslimiyet döngüsünün içine aziz milletimizi asla çekemeyeceklerdir. Ne CHP ne İP ne HDP ne de Serok partisi selamete yürüyüşümüzü felaketle kesemeyeceklerdir.”