Bahçeli’den AKP’ye ‘uyumlu dil’ garantisi

"CHP adayının PKK ve FETÖ bağlantıları eninde sonunda belli olacaktır"

Bahçeli’den AKP’ye ‘uyumlu dil’ garantisi

Bahçeli, seçim çalışması için ‘mitili İstanbul’a aracağım dedikten haftalar sonra ve seçime 1 hafta kala İstanbul’a gelebilmişti.

Bahçeli, hemşehri dernekleri ile kahvaltı etkinliğinde konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak ortağı AKP ile ‘uyumlu ve ahenkli’ bir dil kullanacaklarını garanti ederek, “MHP, 23 Haziran seçimlerinde bütün teşkilatlarımız Cumhur İttifakı’nın başarısı için aktif bir şekilde sahada olacak, ‘tam saha pres’ yapacaklardır. AK Parti’yle uyumlu ve ahenkli bir dil kullanılacaktır.” diye konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“23 Haziran’da İstanbul’un kaderi belirlenecek, bu nedenle 23 Haziran İstanbul seçimi tarihi niteliktedir. MHP, 23 Haaziran seçimine 5 ana stratejiyle hazırlanmaktadır. Hatırlatmak isterim ki 11 Mayıs 2019’da milletimizle paylaşmıştık.

  1. Olarak bütün teşkilatlarımız Cumhur İttifakı’nın başarısı için sahada olacaklardır.
  2. Olarak AK Parti ile uyumlu bir dil kullanılacaktır.
  3. Olarak yüz yüze iletişime önem verilecektir.
  4. Olarak Cumhur İttifakı’nın önceki seçimde aldığı oy oranınn altına düşülmeyecektir.
  5. Olarak hemşeri derneklerimizle diyalog halinde olunacaktır.

23 Haziran’da kardeşliğin kazanması dileğindeyiz.”

SEÇİME ŞAİBE KARIŞTIRILDI

“Cumhur İttifakı’nın aldığı oy oranı üzerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminden tartışma açmak isteyenler umduğunu bulamamıştır, hükümet sistemi ise tekraren milli iradenin onayını almıştır. Kimse kendini kandırmasın, Cumhur İttifakı istikrarlıdır, karanlık oyuncuların ipliğini pazara çıkarmıştır. Türkiye’nin yükselişini çekemeyenler sinsi bir oyun kurmuşlardır, İstanbul’da sandıklara gölge düşmüş ve karanlık eller devreye girmiştir. Geçersiz oylar üzerinden yapılan yeniden sayım işleminde 16.000 oy Sayın Binali Yıldırım lehine değişmiştir. İstanbul seçimleriyle ilgili yapılan itirazlar sonucunda adaylar arasındaki oy farkının 13 bin küsür olması seçimin yenilenmesi için yeterli bir sebeptir.

Görünen o ki seçime şaibe karıştıranlar, CHP’nin adayına sıkı sıkıya sarılmışlardır. 23 Haziran bu şaibelerin ortadan kalktığı, çalınan oyların sahibine teslim edildiği bir seçim olacaktır. İstanbul hak ettiği değere kavuşacaktır.

İstanbul’a haksızlık edemeyiz, İstanbul’un hakkının gasp edilmesine göz yumamayız. İstanbul’un iradesi elinden alınırsa Türkiye’nin iradesi zedelenir. Bunun için cumhurla yürüyor aziz İstanbul’un hakkını savunuyoruz.

31 Mart öncesi yerel seçimlerin ‘Beka ile ne ilgisi var’ diyenlerin, terör yuvası Kandil’in söylemlerine henüz cevap verebilmiş değillerdir.”

YUNAN MEDYASI SÖYLEMİ

“HDP Eş Genel Başkanı’nın CHP’nin adayının 250 bin oy farkıyla kazanacağını söylemesi kirli bir ittifakın göstergesidir.

Yunan medyası tarafından övülen, Kandil tarafından açıkça övülen birinin Karadeniz üzerinden prim yapmaya çalışması vatansever Karadenizli kardeşlerimize hakarettir.

23 Haziran’da İstanbullu kardeşlerim sandık başına giderken yaşanan skandalları, FETO’nun ‘her şey çok güzel olacak’ söylemini dikkate alacaktır.

PKK ve FETO irtibatları eninde sonunda belli olacaktır. CHP adayına kimler hangi güvenceyi vermiştir ki daha YSK resmi sonucu açıklamadan Anıtkabir’in yolunu tutmuştur.”

BAHÇELİ’DEN ‘UYUMLU’ DİL

“CHP adayı kimlerle fiskos halindedir ki kıytırık dediği bir Yunan gazetesine mülakat verebilmiştir, CHP adayı nereden güç almıştır ki Ordu Valisi’ne küfür savurabilmiştir? CHP’nin İstanbul adayı CHP’den daha çok başka yerlerin kontrol ve güdümüne girmiştir. Hiddet ve öfkesi arkasında duran karanlık ellerin özgüvenindendir.

Her şerde bir hayr vardır, İstanbul için hayırlı olan da 23 Haziran’da yapılacak olacak seçimdir. Yalancıların zaferi gerçekler ortaya çıkana kadardır. İstanbul için vakit Binali Yıldırım vaktidir.”

S-400 GÜNDEMİ

“15 Temmuz hain ve kanlı FETO darbe girişiminden sonra güçlü ve hızlı karar alabilen bir hükümet sistemine ihtiyaç olduğunu belirttik, AK Parti ile birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemini sizlerin onayına sunduk.

Türkiye güçlendikçe emperyalistler şaşkına döndü, ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemek için her zaman dikkatli davrandık.

Açık açık ifade ediyorum, NATO şemsiyesi altında ittifak olduğumuz ABD ülkemizin S-400 sistemi almasına neden karşıdır? Ülkemizi Temmuz ayı sonuna kadar S-400 anlaşmasından çekilmesini istemekte aksi halde ekonomik olarak tehdit etmektedir. Sınırımızın yanı başında teröristleri silahlandıran ABD nereye varmak istemektedir.

Bizim vatanımıza göz diken hiçbir güce ne eğecek bir başımız ne de eyvallah edecek sözümüz vardır. Türkiye kendi milli menfaatleri doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır, bu iş bitmiştir buna karar verecek tek mercii yine Türkiye’nin kendisidir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir.”

SADECE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMİ DEĞİL

“23 Haziran’da sandığa giderken bu gerçekleri göz ardı etmemek hepimizin görevidir, İstanbul’u ehline emanet edin. 23 Haziran’a sadece bir belediye başkanı seçimi gözüyle bakmamak lazımdır.

Kimse kusura bakmasın haksız kazancın karşısında olmayan CHP hükmen kaybetmiştir, CHP adalete karşı siper almıştır.

Sefer bizden, zafer Allah’tan. Akşemseddin’in duasını İstanbul’un üzerinden eksik etmesin. İstanbul Türkiye’nin özetidir, özelidir.

İstanbul’da yakalanacak mukaddes bir zaferin devamı olacaktır.”