Bahçeli'den AKP'ye 'güvenli bölge' mesajı: Bir kalemde sileriz

MHP lideri Bahçeli, Suriye topraklarında "güvenli bölge" konusu ile ilgili üstü kapalı uyarıda bulunup, "bir kalemde sileriz" dedi.

Bahçeli'den AKP'ye 'güvenli bölge' mesajı: Bir kalemde sileriz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “olumlu baktığını” söylediği Suriye’nin kuzeyinde “güvenli bölge” konusu ile ilgili olarak, “ABD’nin yazdığı senaryoya kanıp terör örgütlerine göz yumacaksak herkesi uyarıyorum ki bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde silinecektir” dedi.
Partisinin il başkanları toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada Bahçeli, konu ile ilgili şunları söyledi:
“Güvenli bölgede terörle mücadele tavizsiz sürecekse diyecek bir şey yoktur. Stratejiyi biz kurmuşsak şartları biz belirlemişsek mesele yoktur” diyen Bahçeli, AKP’ye uyarıda bulunarak, “Ancak ABD’nin yazdığı senaryoya kanıp terör örgütlerine göz yumacaksak herkesi uyarıyorum ki bugüne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde silinecektir. Güvenli bölge tanımıyla kastedilmek istenen nedir? Rusya bu işin neresinde? ABD’nin güvenli bölgedeki payı ne olacaktır? Kuralı koyan caydırıcılığını gösteren siyaset ve diplomasiden bir adım bizsek hiçbir kaygıya mahal olmayacaktır. Haklı davamızdan beka mücadelemizden kesinlikle dönmemeli, geri adım atmamalıyız.”

MHP lideri, “güvenli bölge” konusunda Erdoğan’la görüşme ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soru üzerine “Bizden talep gitmesi nezaketli olmaz. Ama Cumhurbaşkanımız, herhangi bir ülke ve uluslararası konulardaki görüşleri bizimle paylaşmak isterlerse davet eder, biz de gider görüşürüz.” dedi.