Bahçeli'den AKP'ye 'FETÖ' ikazı

"15 Temmuz'da bize acımadılar biz de onlara adalet içinde acımayacağız. FETÖ'nün kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdır."

Bahçeli'den AKP'ye 'FETÖ' ikazı

Bahçeli, “FETÖ’nün kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı ce ‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Devlet Bahçeli, Kastamonu’da 15 Temmuz’un 3. yıl dönümü etkinliğinde konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“İhanet imanı geçemedi. İşgal emelleri milli iffeti yenemedi. Bir dolarlık ederi olan namussuzlar Türk milletinin haşmeti karşısında saklanacak delik aradılar, gene de yakayı kurtaramadılar. FETÖ ile mücadele sonuna kadar sürdürülmelidir. Bu konuda ihmal, hoşgörü olamaz. Hatırlı ve arkası olan FETÖ’cülerin kollanması diye bir şey söz konusu edilemez.”

BİZ DE ONLARA ACIMAYACAĞIZ

“15 Temmuz’da bize acımadılar biz de onlara adalet içinde acımayacağız. FETÖ’nün kalıntıları nereye kadar uzanıyorsa uzansın kesilip atılmalıdır.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK

“Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi ülkemizin gelecek umududur. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemi milli birlik ve beka sorunlarına yegane çaredir. Eski sisteme dönelim diyenlerin FETÖ ile iltisakları vardır.

Eski sistem darbelere kucak açmadı mı? Eski sistem sert kutuplaşmalara, vahim anlaşmazlıklara kapı aralamadı mı? Hangi dönem huzur yüzü gördük. Koalisyon tartışmaları ülkemizin gelecek ümitlerini tahrip etmedi mi. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nden rahatsız olanlar vesayet özlemi çeken odaklardır, gerilim dilinden, kavga üslubundan yararlanan art niyetli oluşumlardır.

Yeni bir 15 Temmuz olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi derinleştirilerek yaşatılmalıdır. Kriz meraklıları kerameti kendinden menkul sözde aydın akademisyenler, PKK, FETÖ, İP korosu yeni sisteme boyun eğdiremeyeceklerdir.

Yeni hükûmet sistemini tartışmaya açmak Türkiye’nin elini zayıflatacak milletimizin 16 Nisan iradesine gölge düşürecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin güçlenmesi konusunda atılacak her müspet adıma destek vereceğiz.”