Bahçeli: Sistemin medya önünde tartışılmasına rızamız yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemiyle ilgili başlayan 'restorasyon' tartışmalarına tepki gösterdi: "Bunların medya önünde dile getirilmesi yanlıştır. MHP'nin buna rızası ve onayı yoktur."

Bahçeli: Sistemin medya önünde tartışılmasına rızamız yoktur

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, partisinin içinde olduğu ittifakın 23 Haziran’da yaşadığı hezimet sonrası ısınmaya başlayan sistem tartışmaları için “Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini bulmuş ve benimsemiştir. Değişen rejim değildir. Sistem değişikliğini ‘rejim elden gitti’ diyerek karalamaya niyetlenen bozgunculardır. Kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilke ve esaslarıyla oturması, güçlenmesi zaman alacaktır. Dünya üzerinde hiçbir hükümet sistemi kısa sürede fayda ve sonuçları verememiştir. Bu da son derece normaldir. Beklenen ve ölçümü yapılan bir durumdur. Geçiş sürecinde uyum sorunlarının aşılması kaçınılmazdır. Sistem tartışmasını yeni baştan açmanın ne ülkeye, ne millete, ne demokrasiye hiçbir yararı olmayacaktır.” dedi.

AKP’nin kimi önde gelen isimlerine de mesaj veren Bahçeli “Sistemin 1’inci yılı dolmadan tahrip etme düşüncesi, Türkiye düşmanlarına el sallamaktır. AKP’li bazı yöneticilerinin eğer varsa aksayan yönlerini değerlendirmeleri doğaldır. Ama bunları medya önünde dile getirmeleri yanlıştır. MHP’nin buna rızası ve onayı yoktur. Tarafımız bellidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yaşaması için bizden fedakarlık isteniyorsa yapacağız. Sözümüzden caymayacağız. Biz ağzımızla konuşur, beynimizle düşünür, sevgimizle kucaklar, yüreğimizle inanırız.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bahçeli, “CHP Genel Başkanı, tarafsızlık referandumuna hazırız diyor. Türkiye durup durup referandum mu yapacak? Daha neyin referandumundan bahsediliyor? Kılıçdaroğlu içine düştüğü tehlikeli savrulmayı düşünsün. Aklı varsa kendine saklasın. HDP ile aynı tarafta olandan bizim duyacağımız hiçbir şey yoktur. FETÖ’ye itiraz edemeyen, S400 konusunda Türkiye’yi savunamayan, belaya kucak açan CHP Genel Başkanı’nın referandum önerisi, tükenmişlik sendromudur. CHP önce suyu bulandırmakta, bundan rahatsız olduğunu açıklamaktadır. Bu siyaset tarzı çürüktür. CHP’den hiçbir halt olmayacaktır. CHP, kriz demektir, kaos demektir, kargaşa demektir.  CHP zihniyeti Gezi Parkı komplosunun içindedir, bir kez daha yeşermesi için ortam kollamaktadır. Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla aynı yolun yolcusudur. Esad rejimine sıcak ve dostanedir.” diye konuştu.