Bahçeli: Mansur Yavaş seçimi rahatlatmalı, adaylıktan çekilmesi en ahlaki yoldur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a adaylıktan çekilme çağrısı yaptı.

Bahçeli: Mansur Yavaş seçimi rahatlatmalı, adaylıktan çekilmesi en ahlaki yoldur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “sahte senet” iddialarıyla ilgili hakkında iddianame düzenlenen CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a “çekil” çağrısında bulundu.

Mansur Yavaş olayının “siyasi ve hukuki” yönü bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “Hukuki süreç seçim gününe kadar veya sonrasına kadar devam edeceğe benziyor. Buraya müdahale etmek doğru değil. Ama bu gelişmelerin siyasi boyutu 19 gün tartışılacak. Böyle bir durum karşısında olacak? O kişinin, ‘Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP’nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur. Ama tersi olursa CHP’yi tüketme sürecine girer” dedi.

“SEÇİMİ RAHATLATMALI”

Bahçeli, “Bana göre hem CHP’ye olan saygısından, hem o partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bir çok ısrara rağmen Kılıçdaroğlu tarafından dayatılarak yapılmış olması dikkate alındığında o zaman kişinin, ‘Ben soruşturma sonucu alınıncaya kadar, siyasi olarak CHP’nin temsilinde hem şahsıma hem partime bir zarar vermemek, hem de mahalli idareler seçimlerini gölgeye düşürmemek için adaylıktan çekiliyorum’ demesi en ahlaki yoldur. Yani büyükşehir belediye başkan adaylığını noktalaması gerekir. Hem kendinin gelecekteki siyasetinin devamı açısından hem CHP açısından hem de hukuki yönden soruşturmanın sonucunu alınıncaya kadar böyle olmasında yarar var.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerinin devamında da “CHP Genel Başkanından herhangi bir şey gelmeden, bu kadar ‘samimi, dürüst, ilkeli, samimi’ ölçülerde siyaset yapan, büyükşehre kritik süreçlerde talip olan bir kişi partisini rahatlatmalı, seçimi rahatlatmalı, toplumsal gerginliği azaltmalı ve bunun içinde adaylıktan çekildiğini ifade etmeli. Yani diyorum ki yavaş yavaş ayrıl!” çağrısı yaptı.