Bahçeli mahkemeleri AYM'ye uymamaya çağırdı

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Erdoğan ile görüşmenizde masaya neler yatırıldı?" sorusuna "Evde masa yoktu" diye yanıt verdi.

Bahçeli mahkemeleri AYM'ye uymamaya çağırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde gündemdeki konulara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, Türkiye ile ABD’nin “mutabakat” sağladığını duyurduğu ‘güvenli bölge’ için  “Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye’yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye’yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG’ye silah vermekten vazgeçmelidir. Güvenli bölge ABD’nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir.” dedi.

‘YENİDEN ASYA’ DESTEĞİ

Bahçeli, AKP’nin ‘Yeniden Asya’ açılımına ilişkin de  “Yeniden Asya açılımını önemsemekle birlikte doğuya ve batıya tutunmak, kalıcı cevap olacaktır. Erdemli, milli, Ankara vizyonuna sahip, Anadolu coğrafyasının 1000 yıllık jeopolitiğine bağlı kuşatmayı etkisiz hale getirecektir. Mütecaviz niyetlerin özünde Türk ve İslam değerlerine yönelik hınç, hırs ve öfke yatmaktadır. Medeniyetler arasında 9 asırdır süren boğuşma aleni bir şekilde varlığını göstermektedir. Bize göre bu tesadüfi olamaz. Şu anda dünya üzerinde 52 ülke ve bölgede kriz ve çatışmalar devam etmektedir. Bunların 34’ünde silahlı çatışmalar yaşanmaktadır.” değerlendirmesi yaptı

MAHKEMELERE ‘AYM’YE UYMAYIN’ ÇAĞRISI

Bahçeli, AYM’nin ‘Barış Akademisyenleri’ ile ilgili verdiği hak ihlali’ kararına ilişkin “Sözde akademisyenlerin bildirisi ile devlet katliamcı gösterilmiştir. AYM, hak ihlali olduğunu açıklamıştır. Terör örgütüne destek veren akademisyenlerin neresinde hak ihlali vardır? Milletin, vatanın, devletin hakkı ne olacaktır? AYM’nin kararına ilk derece mahkemesinin riayet etmemesi adalet duygusu ile çelişmeyecektir.” dedi. MHP lideri, mahkemelerin AYM’nin kararına riyaet etmemesi gerektiğini söyleyerek “AYM’nin kararına ilk derece mahkemesinin riayet etmemesi adalet duygusu ile çelişmeyecektir.” ifadelerini de kullandı.

‘MASA YOKTU’ YANITI

Açıklamasından daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli “Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştünüz, masaya neler yatırıldı?” sorusuna “Evde masa yoktu” şeklinde “espri”li yanıt verdi.