Bahçeli, Kanal İstanbul'a karşı olanları 'şuursuz' ve 'gayri milli' ilan etti!

Bahçeli, Kanal İstanbul projesi için "Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir." dedi.

Bahçeli, Kanal İstanbul'a karşı olanları 'şuursuz' ve 'gayri milli' ilan etti!

MHP lideri Bahçeli, AKP’nin “Kanal İstanbul” isimli projesini savunmaya ayırdığı yazılı açıklamasında, karşı çıkanları “şuursuz” ve “gayri milli” ilan etmekten çekinmedi.

Projenin ÇED Raporunun hazırlandığını ve onaylandığını, sonuç itibariyle askıya da çıkarıldığı belirten Bahçeli, “Türkiye egemen bir devlet sıfatıyla siyasi, ticari ve ekonomik çıkarları için toprakarında kanal açma hakkına sonuna kadar sahiptir. Bu hakkın devri beka sorununa davetiye çıkaracaktır. Kanal İstanbul’un yönetimi ve rejimi iyi yürütüldüğü takdirde Türkiye’nin eli güçlenecek, jeostratejik imkan ve kabiliyeti perçinlenecektir. Şu anda dünyada gerek ticari ve ekonomik amaçlarla, gerekse siyasi ve askerî kaygılarla inşaatı süren pek çok kanal çalışması malumdur, mevcuttur.” dedi.

AKP’nin ittifak ortağı, şöyle devam etti:

“Kanal İstanbul Projesi’ne husumetle direnç ve tepki gösteren CHP’nin bu gerçekleri öğrenmesi tavsiyemizdir. Mesela İsrail Kızıldeniz’in ucundaki Eilat Limanı ile Akdeniz’deki Aşdod Limanı arasında 300 kilometrelik bir yapay kanal oluşturmak için 2014 yılında inşaata başlayarak Süveyş Kanalı tekelini zayıflatmayı amaçlamaktadır. İran Hürmüz Boğazı’na ek yapay bir kanal oluşturmak için 2016 yılında çalışmalara başlamış, Hazar Denizi’ni Basra Körfezi’ne bağlayacak bir kanal inşasını projelendirmiştir. Rusya da benzer çalışmalarını halen sürdürmektedir. Bu kapsamda Kanal İstanbul Projesi Türkiye’nin hükümranlık beratı çerçevesinde okumak ve yorumlamak lazımdır. Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir.”