Bahçeli: İstanbul ehline emanet edilmedi, İmamoğlu gizli bir hazırlık içinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İBB Başkanlığına yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu için "Gizli gündemi konusunda hazırlık içinde" iddiasında bulundu.

Bahçeli: İstanbul ehline emanet edilmedi, İmamoğlu gizli bir hazırlık içinde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin de destek verdiği Binali Yıldırım’ın hezimetle ayrıldığı 23 Haziran seçimleri sonrası partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli seçim sonuçlarına ilişkin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimi süresince neye inanıyorsak, tavrımızı ve duruşumuzu buna göre belirledik. Tarafımız belliydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik. Çok şükür müsterihiz. Kimse samanlıkta iğne aramasın, kimse orasını burasını oynatmasın, herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Bir kümeste yemlenip diğer kümeste yumurtlayanlarla işimiz olmaz olamaz. MHP İstanbul’da doğrunun, dik duruşun, milli bekanın safında sağlam şekilde yerini almıştır. MHP cumhur ittifakının başarısı için ter dökmüştür. Mitili attık alayı toz toprak gibi havaya kalktı. Malum isim ve çevreler mitilimizi duydukça militanlaştıkça militanlaştılar. Zavallılar nereden bilsin mitili onların tutuşmuş çoktan fitili. Biz mitil attık onların beti benzi attı. MHP dediğini yaptı. Sözünü tuttu, özünün gereği neyse sahaya yansıttı. İstanbul’a gelmediğimizi uyduranlar; iyi görünümlü kötüler, güzel kisveli çirkinlerdir, bunlara ne söylesek beyhudedir.” dedi.

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenen Bahçeli, “Bizi hedef alarak İmralı canisinin mektubundan medetumduğumuz, bu mektubu aklamaya çalıştığımızı, bu mektuba göz yumduğumuzu bırakınız iddia etmeyi aklından geçirmek, rüyada görmek, hayalini kurmak dahi alçaklıktır arsızlıktır.” diye konuştu.

“SONUCA SAYGIMIZ TARTIŞMASIZ”

“23 Haziran İBB seçimi yapılmış, nihayetinde milli iradenin tercihi belli olmuştur. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 uzun yıl vardır.” diyen Bahçeli, “İBB Başkanlığı seçiminden alınan sonuca saygımız tartışmasızdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerime şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz aleyhine yapılan kara kampanyalar 23 Haziran’da buruşturup atılmıştır. Türkiye’de demokrasi yok diyenler, hem 31 Mart seçiminden hem de 23 Haziran seçiminden ibret almalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“İstanbul’un ehline emanet edilmediğini” öne süren Bahçeli, “Bunun sonuçlarını da ilerleyen dönem ve yıllarda görmemiz kuvvetle muhtemeldir. İBB Başkanı’nın ne yapıp ne yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. İBB’nin bütün tasarruflarını yakınan takip edeceğiz, gerekli notları alacağız.” diye konuştu.

İmamoğlu’na ilişkin de ilginç iddialarda bulunan Bahçeli, “23 Haziran seçiminden sonra CHP’li belediye başkanın konuşması analiz edilmelidir. Maksadını aşan, hamaset tuzağı taşıyan İstanbul Belediye Başkanı gizli gündemi konusunda hazırlık içindedir. CHP’li belediye başkanının her yere çekilecek konuşma yapması bize göre tesadüfi görülemeyecektir. Kulun hesabı varsa, Allah’ın da hesabı vardır. İstanbul Türk milletinindir. Türkiye’nin özetidir. 566 yıllık fetih namusudur. 23 Haziran’da yolunu şaşıranlar elbet hak ettiğini bulacaktır. Herkes ayağını denk almalıdır. Siyasi paçozluğa yer olmayacaktır.” dedi.