Bahçeli: İmamoğlu zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı

MHP lideri Bahçeli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı" dedi, CHP için ise "Bu partinin anıları şu anda işgal ettiği vahim ve trajik alanla birlikte gömülmüştür" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: İmamoğlu zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla CHP’yi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Bahçeli, Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle partisinin PM toplantısını Sivas’ta yapan Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye şu sözlerle yüklendi:

“Aziz Atatürk CHP’nin 1927 tarihli kurultayında Sivas Kongresi’ni ilk kurultayları olarak açıklar. Ancak o günkü CHP’yle bugünkü kaçak ve korsan CHP geceyle gündüz kadar birbirinden uzaktır, birbirine yabancıdır.

CHP’nin bugün Sivas’ta toplanan PM ve Genel Başkanlarının yaptığı konuşma eğer orta oyunu değilse aczin telaş maskesi takıp görücüye çıkmasından başkası olamayacaktır. CHP Genel Başkanı dününe küsmüş, çizgisi kırılmış, fikri küflenmiş, Kandil’e çoktan dümen kırmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu Sivas Kongresi’ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir aktör(!) olarak ortaya çıktığı bir kongre şeklinde tanımlıyor. Samsun’a kim çıktı? Amasya Genelgesi’ni kim yayınladı? Erzurum Kongresi’ni kim yaptı? Peki Anaftartalar ve Conkbayırı’ında kim vardı?”

“İMAMOĞLU’NUN DİLİ HIYANETE SELAM DURUYOR”

Yıllardır hayat pahalılığıyla ilgili AKP’ye tek kelime etmeyen Devlet Bahçeli, İmamoğlu’nu hedef alırken zamları hatırladı. Bahçeli’nin İmamoğlu’na yönelik tepkilerinde asıl ağırlığı ise görevden alınan HDP’li belediye başkanlarını ziyareti oluşturdu.

Bahçeli’nin paylaşımlarından bazıları şöyle:

“CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinden beri skandalların göbeğindedir. İstanbul sele maruz kalmışken o Bodrum’da denizdeydi. Hiç kimseyi işten çıkarmayacaktı, neredeyse çıkarmadığı kalmadı, nitekim acımadan ekmekle oynamayı tercih etti.

Dahası zam üstüne zamla İstanbullu kardeşlerimizin hayatlarını kararttı. CHP demenin yalan demek olduğunu bariz şekilde ispatladı. Elbette yanlışa imza attı, milli iradeye çamur sıçrattı. Ama HDP’li üç büyükşehir belediye başkanı görevden uzaklaştırılınca birden ayağa kalktı.

CHP’li Belediye Başkanı’nın HDP’lileri görünce “Aynı yerdeyiz, aynı noktadayız” itirafı bölücü bir dil, terörü aklamaya çalışan lekeli bir duruş, hıyanete selam duran köhne bir üsluptur. İstanbul’da işler bitti de sıra Diyarbakır’a mı kaldı? CHP, HDP’nin kuluçka yerine yatmıştır.

Kuva-yı Milliye’nin emaneti Cumhur İttifakı’ndadır. Sivas Kongresi’nin şan ve şerefi Cumhur İttifakı’nındır. CHP’nin bu alanlarda dolaşması beyhudedir. Bu partinin anıları şu anda işgal ettiği vahim ve trajik alanla birlikte gömülmüştür. CHP kayış koparmış, dingili kırmıştır.”