Bahçeli Erdoğan'a 'rahatsızlık'larını iletti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'a son dönemde dile getirilen bazı ifadelerden ötürü rahatsızlıklarını ilettiği belirtildi.

Bahçeli Erdoğan'a 'rahatsızlık'larını iletti

23 Haziran İBB Başkanlığı seçimine sayılı günler kala AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘sürpriz’ bir görüşme yaptı. Görüşmede Bahçeli’nin Erdoğan’a bazı “rahatsızlık”larını ilettiği öğrenildi.

Cumhuriyet‘ten Selda Güneysu’nun haberine göre, dün Saray’da gerçekleşen görüşmede Bahçeli’nin Erdoğan’a, “özellikle AKP’nin son düzlükte Kürt kökenli seçmenlere yönelik sözleri” üzerine “MHP’nin ilkelerinden taviz vermeyeceği, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekası için oluştuğu ve MHP’nin de milli bekanın savunucusu olduğunu” ilettiği ifade edildi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ifadesini kullanmış ve daha sonra da sosyal medya hesabından Fener Rum Patriği Bartholomeos için ‘ekümenik’ paylaşımı yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yemin töreninde “Kürdistan şehitleri” için saygı duruşunda bulunmuştu. Bu tutumlar MHP kanadında rahatsızlık yaratmıştı.