Bahçeli 'Dersim'i hedef aldı: Bu devlete meydan okumaktır, aldığınız oya güvenmeyin...

MHP lideri Bahçeli, Dersim Belediyesi'ni belediye hizmet binasındaki Tunceli ismini 'Dersim' olarak değiştirmesi nedeniyle hedef aldı.

Bahçeli 'Dersim'i hedef aldı: Bu devlete meydan okumaktır, aldığınız oya güvenmeyin...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK’nın gerekçeli kararını açıklamasının ardından seçimlere ve bazı gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK’nın hukuksuz seçim iptaliyle ilgili dün açıkladığı gerekçeli kararı için “YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır.” diyen Bahçeli, “Kararda tartışmasız şekilde doğru tespitlere yer verilmiştir.” iddiasında bulundu.

Açıklamasında komünistlerin yönetimde olduğu Dersim Belediyesi’ni de belediyenin hizmet binasındaki ‘Tunceli’ ismini de Meclis kararıyla ‘Dersim’ olarak değiştirmesi nedeniyle hedef alan Bahçeli, “Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır, gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır.” dedi.

Karar için “Komünist ve bölücü komplo” diyen faşist lider, “buna göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır. Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir.” diyerek AKP’yi göreve çağırdı.