Bahçeli, AKP’nin oyunu yüzde 41 olarak açıkladı

Bahçeli, ittifak ortağı AKP’nin yerel seçimlerde aldığı oyu yüzde 41 olarak açıkladı

Bahçeli, AKP’nin oyunu yüzde 41 olarak açıkladı

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’da yaptığı toplantıda AKP ile ittifakın ve MHP’nin aldığı oy oranına dair de açıklamalarda bulundu.

Bahçeli toplantıda, “Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır. MHP’nin aldığı oy oranı yüzde 18,81’dir. Bunlar rahatsız olmaya devam etsinler. MHP de yürüyüşüne devam edecektir. Rehavete kapılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Bahçeli’nin MHP’nin 31 Mart seçimlerinde 1 büyükşehir, 10 il, 58 metropol ilçe, 78 ilçe, 89 belde olmak üzere toplam 235 belediye başkanlığı kazandığını belirttiği konuşmasında, oy oranlarına dair de şu açıklamayı yaptı:

“Partimiz 2014 seçimlerine göre büyük bir sıçrama yaptı. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7.4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart’ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclis seçimlerinde görülebilecek, en azından herkese ve hepimize hakkaniyetli bir fikir verecektir. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oy oranı yüzde 18.81’dir” dedi. AK Parti’nin il genel meclisi seçiminde aldığı oy oranını ise yüzde 41,61 olarak açıklayan Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin toplam oy oranının yüzde 60,42 seviyesinde olduğunu belirtti. Doğu ve Güneydoğu’da oy dağılımına ilişkin değerlendirmede de bulunan Bahçeli “Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli kardeşlerimiz HDP’yle mesafe koymuşlardır. Hepsini tebrik ediyor, alayını birden kucaklıyorum. Kürt kökenli kardeşlerimiz oynanan oyunları görmüş, yeter artık mesajı vermiştir”