Bağlar'da mazbata AKP'li adaya verildi, 'Tevazu, samimiyet, gayret ile...' dedi

Diyarbakır’da HDP’nin yüzde 70 oy aldığı Bağlar İlçesi’nde mazbata AKP'li Hüseyin Beyoğlu’na verildi.

Bağlar'da mazbata AKP'li adaya verildi, 'Tevazu, samimiyet, gayret ile...' dedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Diyarbakır Bağlar’da belediye başkanı seçilen HDP’li aday Zeyyat Ceylan’ın, KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağına, en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğine karar verdi. Kararın ardından AKP adayı Hüseyin Beyoğlu bugün İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı.

AKP’nin adayı Beyoğlu, mazbatasını aldıktan sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Beyoğlu açıklamasında “Bu Süreçte Bizlere Oy Versin veya Vermesin Önemi Olmaksızın Bağlar ve Diyarbakır Halkımıza Şükranlarımı Sunarım.” derken, “Tevazu,Samimiyet,Gayret ile…” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, yüzde 70’in üzerinde oy alarak HDP’nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan’ın öğretmen olarak görev yaparken KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağı gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.

Beyoğlu, YSK’ye sunulmak üzere İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruda, “31 Mart 2019’da merkez Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde HDP’nin adayı Ceylan’a, seçilme yeterliliğine sahip olmaması nedeniyle mazbata verilmemesi ve en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğini” ileri sürmüştü.

YSK, KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine ilişkin oy birliğiyle aldığı karar gereği, Bağlar’da Ceylan’a mazbata verilmemesi gerektiğine hükmetti. Kurul, Ceylan yerine ikinci sırada kazanan adaya mazbata verilmesini kararlaştırmıştı.