Bağımsız Komünist Adaylar oylarını kullandı: Bugün sandıklardan bir de umut çıkacak!

Seçimlere "Yağma yok, Sosyalizm var!" sloganıyla giren Bağımsız Komünist Adaylar, oylarını kullanırken mücadeleyi güçlendirme çağrısı yaptı.

Bağımsız Komünist Adaylar oylarını kullandı: Bugün sandıklardan bir de umut çıkacak!

Sağa karşı karşı sağın yarıştığı 31 Mart yerel seçimlerinde sosyalist seçeneği oluşturan Bağımsız Komünist Adaylar bugün sandık başlarında oylarını kullandı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği adaylardan Sakarya Büyükşehir Başkan Adayı Murat Taksim, oyunu Adapazarı’nda bulunan Prof. Dr. Tansu Çiller Meslek Lisesi’nde kullandı. Komünist aday, seçim mesajında “1 Nisanda kaldığımız yerden mücadele etmeye devam edeceğiz. İşçi sınıfını bu ekonomik krizden düzen partilerin vaatleri kurtaramaz. Sosyalizme güç vermeden bu düzenden kurtuluş mümkün değildir. sürecinde bağımsız komünist adaylara destek veren herkesi 1 Nisan’dan itibaren mücadele etmeye çağırıyorum.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Deniz Tütmez, “Bugün sandıktan birden fazla belediye başkanı çıkacak ama tek bir sonuç çıkacak. Emekçilerden yana yalnızca işsizlik, adaletsizlik ve geleceksizlik çıkacak. Bu yüzden bu seçimlerde ezberi bozmaya, mücadele etmeye, 1 Nisan’dan itibaren emperyalizmle ve gericilikle daha fazla kavga etmeye davet ediyoruz. Bu sandıklardan bugün bir de umut çıkacak. Sayısal olarak pek birşey ifade etmese de bu memleketin geleceğine dair birşeyler ifade eder. Bu seçimleri kazanmasa da geleceği kazanmayı ifade eder. Bu umudu hep birlikte büyütelim.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sibel Altıntaş da oyunu Gaziantep Lisesi’ndeki sandıkta kullandı. Altıntaş oyunu kullandıktan verdiği mesajında, sosyalizme verilen her oyun umut demek olduğunu belirtirken, umudu güçlendirmek için 1 Nisan itibariyle mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan Adayı Aysel Tekerek ise oyunu Kadıköy’de bulunan Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanmıştı.