İstanbul'un komünist adayı başvurusunu yaptı: Gelin Türkiye'yi, İstanbul'u emekçiler yönetsin

Bağımsız Komünist Başkan adayı olan Aysel Tekerek bugün İBB Başkan Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

İstanbul'un komünist adayı başvurusunu yaptı: Gelin Türkiye'yi, İstanbul'u emekçiler yönetsin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bağımsız Komünist Başkan adayı olan Aysel Tekerek bugün Çağlayan Adliyesi’ndeki İl Seçim Bürosu’na resmî başvurusunu gerçekleştirdi.

Başvuru sonrası Adliye binası önünde açıklama yapan Tekerek, “Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı olarak başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Bugün emekçilere, kadınlara, gençlere, çocuklarımıza düzen partilerinin vaat edeceği hiçbir şey kalmamıştır. Bütün söylemleri, bütün seçim politikaları; yoksulluğun arttırılması, emekçilerin daha fazla sömürülmesi, emperyalizm ile ülkemizin tam boy birlikte hareket etmesi ve savaş politikaları dışında herhangi bir vaatleri kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“Onlar yağmacı, biz yağmaya karşıyız. Onlar rant politikalarını hayata geçirirler, biz ranta karşıyız.” diyen İstanbul’un komünist adayı, “Yağma yok, sosyalizm var diyoruz. Ezber bozun diyoruz. Seçimlerde patronlara değil, gericilere değil, sağın sağ ile yarışına değil, komünistlere ses verin diyoruz. Bu nedenle bağımsız komünist aday Aysel Tekerek’e ses verin, güç verin, oy verin.” çağrısı yaptı.

HALKIN ÇIKARI İÇİN TEK SEÇENEK KOMÜNİSTLERDİR

Komünistlerin seçimlerin öncesinde ve sonrasında söyleyeceği şeyler de olduğunu belirten Tekerek “Bugün emekçilere, komünistlere kulak verin diyoruz. Çünkü biz İstanbul ve diğer kentlerde ulaşımın ücretsiz, suyun bu kadar pahalı olmadığı, üretimin, tüketimin, sermaye çarkları içerisinde değil; emekçilerin yönettiği bir İstanbul’da halkın çıkarına olabilecek tek şey olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında komünistler sadece yerelliklerde yapılacak şeyler değil; bağımsızlığı, aydınlanmayı, laikliği, sermaye düzeninin eşitsizliğini yaratan kâr hırsını değil; bunun yerine eşitlik ve özgürlüğü koyabilecek tek iradedir.” dedi.

Tekerek sözlerini “Gelin yaşanabilir Türkiye’yi, özgür Türkiye’yi ve onun en güzel kenti olabilecek İstanbul’u emekçiler yönetsin, halk yönetsin, sermaye defolup gitsin.” diyerek sonlandırdı.