Bağdat Caddesi'nde kutlama yapan Galatasaraylılara saldırı: 6 kişi gözaltında

İstanbul Bağdat Caddesi'nde şampiyonluk turu atan Galatasaray taraftarlardan bazıları saldırıya uğradı.

Bağdat Caddesi'nde kutlama yapan Galatasaraylılara saldırı: 6 kişi gözaltında

Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig 33. haftasında sahasında Medipol Başakşehir’i 2-1 yenerek 22. şampiyonluğunu ilan etmesi sonrası sarı kırmızılı taraftarlar Türkiye’nin dört bir yanında şampiyonluğu kutlarken, Bağdat Caddesi’ndeki kutlamalar esnasında bazı Galatasaraylı taraftarlar saldırıya uğradı.

Caddede otomobilleriyle tur atan taraftarlardan kimilerinin araçlarına şişe ve taş atılırken, ellerinden bayrakları ve atkıları alındı. Galatasaraylıların kutlamalarına izin vermeyen kişilerle taraftarlar arasında arbede yaşandı. Tur atanlara saldıran 2 kişi gözaltına alınırken, araçta bulunan çocuklar büyük korku yaşadı.

Saldırıya maruz kalanlar arasında anne ve küçük bir çocuğun da olduğu görüntülere yansırken, polis yaşanan olaylardan sonra 6 kişiyi gözaltına aldı.

Aracına yapılan saldırının ardından konuşan bir Galatasaray taraftarı kadın, “Yolda geçiyoruz, durup dururken böye bir taş geldi aracımıza. Bu sadece benim elime geçen, birkaç tane daha geldi. Aracımıza vurdular. Çocuk çok korktu, 6 yaşında sadece. Çocuk ilk defa takımıyla ilgli eğleniyor böyle güzel bir günde, aynı zamanda bugün Atatürkü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Atatürk’ü çok arıyoruz” dedi.