Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydı yayınlandı

Bağdadi’ye ait olduğu iddia edileN kayıtta, ‘cezaevleri ile kamplarda tutulan IŞİD’li tutukluların ve kadınların özgür kalması için ellerinden geleni yapma’ çağrısında bulunuluyor.

Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen yeni ses kaydı yayınlandı

Şimdiye dek birçok kez öldürüldüğü ile ilgili iddialar ortaya atılan IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’ye ait olduğu belirtilen bir ses kaydı yayınlandı.

Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen ve Al Furqan adlı internet sitesinde yayınlanan yaklaşık 30 dakikalık ses kaydında “Farklı cephelerde günlük operasyonlara devam edeceğiz” deniliyor. Tehdit mesajında Mali ve Şam’a işaret edilirken, söz konusu faaliyetler için belirli bir tarih verilmiyor.

Kayıtta, Bağdadi olduğu öne sürülen kişi IŞİD üyelerine, ‘cezaevleri ile kamplarda tutulan IŞİD’li tutukluların ve kadınların özgür kalması için ellerinden geleni yapma’ çağrısında bulunuyor.

İddianın teyidi halinde, Bağdadi nisan ayından bu yana ilk kez bir mesaj yayınlamış olacak. Bağdadi 5 sene sonra ilk kez nisan ayında kamera karşısına geçerek bir propaganda videosu yayınlamıştı.