Bağcılar'da imam hatip dayatmasına karşı eylem: Okuluma dokunma

Bağcılar'ın köklü lisesine yapılan imam hatip dayatmasına karşı öğrenciler, veliler ve eğitimciler bir araya geldi.

Bağcılar'da imam hatip dayatmasına karşı eylem: Okuluma dokunma

Bağcılar’da 31 yıllık Kemal Naci Anadolu Lisesi’nin boşaltılıp imam hatip lisesine dönüştürülmek ve taşınmak istenmesine karşı okul önünde basın açıklaması düzenlendi.

Veliler, öğrenciler, öğretmenler ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) üyelerinin yer aldığı basın açıklamasında ‘Okuluma dokunma’ dövizleri ve ‘#Naci Ekşi yerinde kalsın’ yazılı bir pankartın taşındı. Açıklamada, lisenin yerinde kalması ve okulun taşınmasına karşı mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Açıklama sonrası Manifesto‘ya konuşan ve lisenin eski mezunlarından olduğunu belirten bir üniversite öğrencisi, okulun taşınmasıyla ilgili tartışmanın 3-4 sene öncesine uzandığını ancak meselenin bu yıl bir ‘oldu-bitti’ye getirilmek istendiğine dikkat çekti ve “Tabelanın sökülüp yerine imam hatip tabelası takılması üzerine biz de çıkıp bu eylemi gerçekleştirmek istedik” dedi.

Halen okula devam eden bir başka öğrenci de “Bu okulda öğrenciler, veliler, eğitimciler herkes çok mutlu. Bir anda, ‘tam taşınmayacak’ dedikleri anda taşınma kararı verildi. 31 yıldır bu okul burada. Okulu yaptıran adam karşı, öğrenciler veliler karşı.” ifadelerini kullanarak yapılana anlam veremediklerini dile getirdi.

Hukuksuz karara karşı öğrenciler, veliler ve eğitimciler 18 Temmuz Perşembe günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşmaya hazırlanıyor.