Bafra'da özel harekat polislerinin doktora saldırısı protesto edildi

Samsun'un Bafra ilçesinde bir doktorun iki özel harekat polisi tarafından darp edilmesi sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

Bafra'da özel harekat polislerinin doktora saldırısı protesto edildi

Samsun’un Bafra ilçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde meydana gelen olayda, epilepsi hastası olduğu için önceliği bulunan hastadan önce muayene olmak istediği öne sürülen özel harekat polisleri ile doktor S.G. arasında tartışma yaşanmış, tartışma sırasında doktor S.G. “Bize neden bakmıyorsun” diyen 2 polis tarafından darp edilmişti.

Doktor S.G’nin kolundan ve yüzünden yaralandığı olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, saldırı Bafra Devlet Hastanesi Acil Servis girişi önünde sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

“BU BİR BİREYSEL SALDIRI DEĞİLDİR”

Burada açıklama yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan “Bu olayın diğer şiddet olaylarından farkı, şiddet uygulayan kişilerin toplumun güvenliğinden ve emniyetinden sorumlu olan bir kurumda görev yapıyor olmalarıdır. Böyle bir çelişkinin mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur. Bu durum aslında hekimlere şiddetin nasıl kanıksandığının, sıradanlaştığının da bir göstergesidir.
Biz hekimler kamu hizmetini halk adına, devlet adına sunuyoruz. Bize uygulanan şiddet halka ve devlete uygulanmış şiddettir. Bireysel bir saldırı gibi değerlendirilemez “diye konuştu.