'Babalar Günü adalet arayışımıza denk geliyor'

Berkin Elvan, 6 yıl önce bugün Haziran Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanmıştı.

'Babalar Günü adalet arayışımıza denk geliyor'

14 yaşında polis tarafından gaz fişeğiyle vurulan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan çocuğunun anılacağı günün Babalar Günü’ne denk geldiğine dikkat çekerek, “Benim için çok zor birgün. Çocuğu yanında olmayan bir babayım. Babalar Günü adalet arayışımıza denk geliyor” diye konuştu.

Berkin Elvan, 6 yıl önce bugün Haziran Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanmıştı, Berkin Elvan bugün vurulduğu yer olan Okmeydanı Gaziler Sokak’ta ailesi ve Taksim Dayanışması üyeleri tarafından anılacak.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan çocuğunun anılacağı günün Babalar Günü’ne denk geldiğine dikkat çekerek, “Benim için çok zor birgün. Çocuğu yanında olmayan bir babayım. Babalar Günü adalet arayışımıza denk geliyor” diye konuştu. Kamuoyuna çağrıda bulunan acılı baba, “Herkese sesleniyorum. Bizim hukuk ve adalet arayışımız devam ediyor. Haftaya duruşmamız var. Yüreğime taş basıp adalet aramaya devam edeceğim” diye konuştu.