Aysel Tekerek yazdı: Teşekkür ve ötesi

"Programlarında serbest piyasacılık ve özelleştirme yazan parti belediyelerinin, emekçiler için bir değişim yaratacağını düşünmek de saflık ya da körlüktür. Seçimi ne kazandırdı sorularının bir yere kadar bir anlamı var ama seçim ötesinde seçim kime ne kazandırdı sorusunun tek cevabı emekçiler için Dersim dışında bir kazanımı olmadığıdır."

Aysel Tekerek yazdı: Teşekkür ve ötesi

31 Mart yerel seçimlerinde sağın sağ ile yarıştırıldığı bir düzlemde solun, sosyalistlerin sesi olarak seçimlere giren Bağımsız Komünist aday Aysel Tekerek, seçim sürecinde sesine ses katanlara hem bir teşekkür yazısı hem de seçimlerin ardından oluşan tabloyu anlatan bir köşe yazısı kaleme aldı.

Aysel Tekerek, seçim sonuçlarını ‘bahar’ diye sunanlara karşı; ‘emekçilerin kendi baharına muhtaç olduğu’ gerçeğini şöyle anlatıyor: “Programlarında serbest piyasacılık ve özelleştirme yazan parti belediyelerinin, emekçiler için bir değişim yaratacağını düşünmek de saflık ya da körlüktür. Seçimi ne kazandırdı sorularının bir yere kadar bir anlamı var ama seçim ötesinde seçim kime ne kazandırdı sorusunun tek cevabı emekçiler için Dersim dışında bir kazanımı olmadığıdır.”

Aysel Tekerek’in “Teşekkür ve ötesi” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.