'Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen tahliye edildi

Anayasa Mahkemesi, Ayşe Çelik hakkında hak ihlali kararı verdi. AYM ayrıca, öğretmen Çelik'e 5.500 TL tazminat ödenmesine de karar verdi.

'Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen tahliye edildi

Anayasa Mahkemesi, ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için cezaevine giren Ayşe Öğretmen’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

Ayşe öğretmen, ‘terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla’ tutuklanmıştı.

Ayşe öğretmen, Diyarbakır’da 2016 yılında telefonla bağlandığı Beyaz Show’da ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için terör örgütü propagandası yapma suçundan yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Anayasa Mahkemesi 20 Nisan 2018’de 6 aylık kızı ile birlikte cezaevine konulan, 4 Mayıs’ta infazı 6 ay ertelenerek tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik hakkında hak ihlali kararı verdi. AYM ayrıca, öğretmen Çelik’e 5.500 TL tazminat ödenmesine de karar verdi.

Ayşe öğretmen hakkındaki karar, AYM’den yargılandığı mahkemeye gönderildi. Yerel mahkemenin kararının Ayşe Öğretmen’e tahliye kararı verilecek.

Bu kararla birlikte halen cezaevinde bulunan Ayşe öğretmenin tahliye edilmesi bekleniyor.

Güncelleme:

Öğretmen Ayşe Çelik, saat 23.00 sıralarında ise hapishaneden çıkarak tahliye oldu.

Çocuklar ölmesin dediği için tutuklanan ve bugün AYM tarafından tutukluluğu ‘hak ihlali’ olarak tanımlanan Ayşe öğretmen serbest bırakıldı.