Aylardır hakları ödenmeyen Özel Derece Okulları öğretmenleri eyleme çağırıyor

İstanbul Anadolu Yakası'nda birçok şubesi bulunan Derece Okulları'nda aylardır maaşları ödenmeyen öğretmenler, yarın okul önünde düzenleyecekleri basın açıklaması için çağrı yaptı.

Aylardır hakları ödenmeyen Özel Derece Okulları öğretmenleri eyleme çağırıyor

İstanbul Tuzla, Maltepe, Küçükyalı, Cevizli’de şubeleri bulunan Özel Derece Okullarında aylardır maaşları ödenmeyen eğitim emekçileri mücadelelerini sürdürüyor.

Çoğunluğunun yaklaşık 6 aydır maaş alacağı olan, bir kısmı ise iş akitleri feshedilmiş olmasına rağmen maaşlarının yanı sıra tazminat ve diğer hakları da ödenmemiş olan öğretmenleri sürekli yeni tarihler vererek oyalayan okul yönetimi, son olarak geçtiğimiz pazartesi günü alacakları ödeme taahhüdünde bulunmuştu. Ancak bunun da aldatmaca olduğunun anlaşılması üzerine öğretmenler okul önünde nöbet eylemine başlamıştı.

Hakları için Sınıf Tavrı ile birlikte mücadele eden eğitim emekçileri bu kez okul önünde kitlesel bir basın açıklamasını yaparak seslerini duyuracak.

Sınıf Tavrı’ndan yapılan çağrı açıklamasında “Keyfi yönetim nedeniyle veli ve öğrencilerin de mağdur olduğu bu süreçte hakları gasp edilen eğitim emekçilerinin seslerini yükseltmek için 6 Eylül Cuma günü saat 12:00 de DERECE okulları Maltepe – Adatepe kampüsü önünde yapılacak basın açıklamasına tüm sınıf dostlarını ve basın emekçilerini davet ediyoruz. “ denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Özel DERECE okullarında çalışan eğitim emekçileri aylardır birikmiş ücretlerini alamadıkları gibi hiçbir gerekçe gösterilmeden sözleşmeleri de yenilenmedi. Muhatap bulamayan eğitim çalışanları 28 Ağustos Çarşamba günü okul sahibi ve yöneticileri ile yapılan toplantıda, çalışanların haklarının pazartesinde itibaren ödeneceği taahhüt edilmesine rağmen bugüne kadar sözlerinde durulmamış her hangi bir ödeme yapılmamıştır. Keyfi yönetim nedeniyle veli ve öğrencilerin de mağdur olduğu bu süreçte hakları gasp edilen eğitim emekçilerinin seslerini yükseltmek için 6 Eylül Cuma günü saat 12:00 de DERECE okulları Maltepe – Adatepe kampüsü önünde yapılacak basın açıklamasına tüm sınıf dostlarını ve basın emekçilerini davet ediyoruz.

İrtibat: 0536 393 75 96