Aygün'ün iddialarına Mansur Yavaş'tan yanıt

"Sinan Aygün’ün kız kardeşi meclis üyeleri ile görüşüyor rant için. Geri dönüş alamıyor. Sibel hanım olumsuz yanıt alınca Sinan beyle görüşülmesini istiyor."

Aygün'ün iddialarına Mansur Yavaş'tan yanıt

Tele1 TV ekranlarında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı Demokrasi Arenası programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuk oldu.

Dündar, eski CHP milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün Mansur Yavaş hakkındaki rüşvet iddiasını sordu. Yavaş bu soru üzerine gerçekleşen imar artışları ile Sinan Aygün ve ortaklarına verilen kanunsuz imar izninin detaylarını belgeleriyle anlattı.

Sinan Aygün’den gelen mesajları da gösteren Yavaş, “Sinan Aygün benimle sürekli görüşmek istedi ama ben reddettim” diye konuştu. Yavaş, göreve geldiği günden beri Meclis’te kimseye rant sağlanmadığını söyledi ve imar baronlarına geçit vermeyeceklerini belirtti.

AYGÜN’ÜN KIZ KARDEŞİ MECLİS ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Mansur Yavaş’ın imar rantına ilişkin şöyle konuştu:

“Bir tane imar rantı geçirmedik o meclisten.

Sinan Aygün’ün kız kardeşi meclis üyeleri ile görüşüyor rant için. Geri dönüş alamıyor. Sibel hanım olumsuz yanıt alınca Sinan beyle görüşülmesini istiyor.

Arkadaşlarla görüştüklerinde şu söyleniyor onlara, ‘Okul yapacağız demişsiniz, yapmamışsınız’. Belediyenin karı ne. Dilekçeyi okuduk ‘Benden rüşvet istediler’ diye bir iddia yok. İstese istese o okulun parasını ister. O da bağış.

Diyor ki ‘beş buçukta istinaf kararı aldılar sonra geri çektiler’. Elimdeki dilekçe avukatın bize zamanında bize bildirmediği soruşturma emri. Soruşturdular ve biz suç duyurusunda bulunduk bize zamanında bildirmediler diye. Belediye’ye Kumpas kuruldu.

Bizim imar baronlarına izin verme diye bir durum söz konusu değil.”

KUMPAS PEŞİNDELER

“Göz yummuş olsaydık 95 bin çarpı 7 bin ile 10 bin arası kazanç sağlanacaktı.

FETÖ’den dolayı gözaltına alınması gerekenler görüyorsunuz Sinan Aygün ile birlikte.

Belediyedeki sağlam duruşumuzu görünce bizi Çevre ve Şehircilik bakanlığı aracılığıyla adım atmaya çalışıyor. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bodrum’da yaptığını görünce burayı da çatır çatır yıkacağına inanıyorum.

Bir kumpasın peşindeler yine. Halk ders verdi. Akıllanmıyorlar. Seçimlerde rakibim olan şahıs her türlü şeyi yapıyor. Gelin beraber yönetelim diyoruz.”

Maç daha yeni başlıyor. Halkın parası, halkın malı, halkın alın teri halka geri dönecek. Yetim hakkı yedirilmeyecek.”